Fremtidens Plejehjem begynder at tegne sig

Næsten for hver arbejdsdag skifter byggeriet udseende - der tegner sig støt og roligt et klart billede af det færdige "Fremtidens Plejehjem", beliggende ved havnefronten i Nørresundby og med med udsigt over Limfjorden.

Se også mere om dette byggeri på Facebook  Fremtidens Plejehjem på Facebook

I hver af de 75 boliger lægges der ca. 360 meter kabelrør til el, svarende til 27 kilometer alene i boligerne. Der er 5 ventilationsanlæg, som ialt udskifter 30.000 kubikmeter luft i timen, svarende til 720.000 kubikmeter i døgnet. Og det sker gennem 3 kilometer luftkanaler. Af de 720.000 kubikmeter luft blivere 80 %, svarende til 575.000 kubikmeter luft, genanvendt til opvarmning af indblæsnings-luften.

Facaderne opføres i hvid beton med forsætninger mellem vinduer. Huset udstyres med solcelleanlæg som en del af forsyningen. Vinduer og røg-opluk udføres med naturlig ventilation som WindowMaster. Byggeperioden er 18 måneder, og det samlede areal udgør 8.000 m2.

Byggeriet opdeles i tre dele: En boligdel med 75 lejligheder, hver på ca. 65 m2, en restaurant og en servicedel. Fra restauranten i stueetagen er der en uspoleret udsigt direkte ud over Limfjorden over til Aalborgs "Skyline". Restauranten og køkkenet skal drives som en selvstændig enhed, hvor beboerne kan komme og spise, ligesom restauranten bliver åben for udefra kommende brugere.