Hovedentreprise - Ungdomsbolig-byggeri i Gellerupparken, Brabrand. Et byggeprojekt på 354 ungdomsboliger, der gør sit indtryk på oplevelsen af Gellerup bydelen.

Ungdomsbolig-byggeri i Gellerupparken, Brabrand

I Gellerupparken udfører vi en totalentreprise på 352 ungdomsboliger, der bliver fra 16,4 til 39,1 netto m2 og henholdsvis 1, 1½ og 2 værelses boliger. Det omfattende ungdomsbolig-byggeri opfører vi som en kollegiekarré, der opdeles i en række byhuse med forskellige højder og bredder. På den måde bidrager dette byggeprojekt til et sammensat og varieret udtryk i Gellerup bydelen.

Byggeprojekt med øje for detaljen

I samarbejde med Randers Tegl udvikler og producerer vi en særlig "Gellerup sten" i 3 varianter. Kollegiet - ungdomsbyen - får tre større, centralt beliggende tagterrasser, der altid vil være i fuld sol. Fra det centrale gårdrum i karreén bliver der direkte adgang til den ene terrasse.

Ungdomsbolig-byggeri, hvor beboere mødes

På tværs gennem kollegiet bliver der en "grøn" stiforbindelse, som skal bidrage til åbenhed og oplevelsen af fællesskab og liv i den nye del af Gellerup-området i Aarhus. Projektet er udarbejdet som et varieret kvarter med 7 klyngedannelser, der tilbyder bløde værdier som nærhed, arkitektonisk variation, skønhed og æstetiske elementer. Det planlagte byggeprojekt omfatter ikke kun kollegiet, men også en overordnet plan for øvrige byggerier i området.

Der var rejsegilde på projektet den 1. november 2018 med mange rosende ord til håndværkerne og Dansk Boligbyg som totalentreprenør. Bygherren Brabrand Boligforening har en vision om at kollegiet skal åbne sig ud til hele området, og invitere til interaktion med alle dem, der skal befolke den nye bydel. Fællesskab, tryghed, åbenhed og hjemlighed er fire vælrdier, som boligforeningen har fokus på i projektet. 

Se flere billeder fra projektet

Fakta om projektet

 • Bygherre

  Brabrand Boligforening

 • Entrepriseform

  Totalentreprise

 • Etage areal

  13.050 m2

 • Afleveret

  2019

 • Arkitekt

  SAHL Arkitekter, NORD Architects Copenhagen og ARKPLAN

 • Ingeniør

  DAI arkitekter og ingeniører

 • Entreprisesum

  170 mill. kr.

 • Energiklasse

  2020