1. spadestik til 40 almene Domea-boliger i Horsens

Onsdag den 23. september var der 1. spadestik på Brahesbakke i Horsens til Domea Horsens' nye afdeling med 40 almene boliger. Domea Danmarks projektudviklingschef, Louise Prahm, oplyste bl.a. de dagsaktuelle tal for ansøgere til de 40 kommende boliger: Antallet er 184 ansøgere, hvoraf 41 er aktive.

Det fik Louise Prahm til at sige: -Hvis vi skal dække ventelistens behov i øjeblikket, så burde vi i dag tage 1. spadestik til næsten 4 gange så mange boliger, og hvis ventelisten stiger lineært frem til indflytning, så ender det med, at vi må bygge flere etager på. 

-Domea Horsens har afdelinger på flere gode adresser i Horsens, men som Horsens-pige er dette område "toppen af poppen". Midt i naturen, det vender rigtigt i forhold til solen, det ligger nær motorvej, er tæt på byen og alt, hvad der følger. Her har været gravet og arbejdet længe, så vi må sige, at handlingen er symbolsk, og måske skal vi kalde det 1. startskud på et alment projekt i et super attraktivt område.

-Vi sætter gang iet projekt, hvor der er plads, luft og lys til byggeriet - arealet er stort, og udnyttelsesgraden lille. Alle forudsætninger for en god byggeplads er tilstede. Projektet er skabt i tæt samarbejde med Pædagogernes Pension (PBU), Danhaus og Kuben, og vi skylder dem alt, for uden dem kunne vi ikke bygge - så en stor tak for det - og det er en fornøjelse at se jeres boliger skyde op. 

Horsens' borgmester, Peter Sørensen, sagde bl.a.: -Horsens Kommune har en bevidst strategi om, at vi i alle eksisterende og nyudviklede boligområder gerne vil have en blandet boligmasse til enhver pengepung og til enhver smag. Der må gerne være ejer- og lejerboliger samt rækkehuse og punkthuse – og det skal også være almene boliger. Det betyder også, at på de mest attraktive placeringer bliver der lavet plads til, at vi kan lave en ordentlig portion almene boliger sammen med alle de andre boligformer og ejerskaber.

-Det vanskelige – jeg har rejst rundt i Danmark med en række boligselskaber – er at få nok boligforeninger, der har lyst til at bygge. Men her i Horsens er der nogle utroligt aktive boligforeninger, og én af dem er Domea, der gang på gang stiller op med projekter til gavn for Domeas lejere og kommende horsensianere eller horsensianere, der gerne vil lave et boligskifte, med noget superfornuftigt byggeri i en meget, meget høj kvalitet.

-Her bor der snart familier tæt på naturen ved Bygholm og tæt på E45 – og byrådet har besluttet at frigive 28 mill. kr. til en ny børnehave, som vi nok skal få fyldt op ret hurtigt. Stor tak til Domea fordi I er ansvarlige, og med til at skabe en boligmasse i Horsens for alle. Det er det, der er målet for kommunen – at der er boliger for alle. Det lever I på bedste og fornemste vis op til – så tak til Domea, sagde borgmester Peter Sørensen.

Formanden for Boligselskabet Domea Østjylland, Willy Nielsen, sagde bl.a.: Første spadestik er forsinket – vi har således ventet i 3 år på det her fra vi underskrev. Men nu er vi endelig godt i gang, og det også  trods coronaen. Om lidt står 40 boliger færdige, og i øjeblikket er der næsten 50 aktivt bolig-søgende. Her kommer man til at bo i et dejligt område, tæt på naturen, motorvejen og golfbanen. Tak til alle involverede – og jeg håber, at byggeriet forløber planmæssigt.

Billedtekster:

Projektudviklingschef Louise Prahm, Domea Danmark.

Borgmester Peter Sørensen, Horsens.

Formand Willy Nielsen, Domea Østjylland.

Fra 1. spadestik: Tv. borgmester Peter Sørensen, Louise Prahm og Willy Nielsen.

På området er der blevet arbejdet et stykke tid, så der var nærmere tale om 1. startskud på et alment boligprojekt i et attraktivt boligområde.

Gå til aktuelt