1. spadestik på 240 boliger i Odense

04/12 - 2017

Dansk Boligbyg a/s er totalentreprenør på byggeriet af 240 lejligheder på den tidligere COOP-grund i Odense. Det første spadestik blev taget fredag den 1. december af borgmester Peter Rahbæk Juel, Odense. Bygherre er Humlebo Gruppen, og direktør Claus Ørtoft Rasmussen sagde under det første spadestik bl.a. "det er fantastisk at være nået så langt. Vi har arbejdet med det her projekt i rigtig lang tid, så det er fantastisk, at vi nu kan komme igang med at bygge". Borgmester Peter Rahbæk Juel sagde bl.a., at projektet er en markant forandring for Østerbro i Odense. Fra at være en bagside af Odense midtby med efterladt industri og lidt spredte boliger, har Østerbro de seneste 5-10 år været gennem en fantastisk forandring.

De 240 lejligheder bliver med henholdsvis 2, 3 og 4 værelser og i størrelser fra 59 til 108 m2. Alle lejligheder opføres med altan eller terrasse, og bygningerne bliver på 2 til 5 etager. Boligerne placeres med de laveste ud mod Langelandsgade og Lollandsgade, mens boligerne i fem etager placeres ud mod Østerbro. 

De første lejligheder bliver klar til indflytning i april 2019 - det gælder de største boliger i to etager ud mod Lollandsgade, hvorefter der bliver fortløbende afleveringer frem til januar 2020. Dansk Boligbyg a/s er totalentreprenør på byggeriet, hvor der samarbejdes med bl.a. Niras som rådgivende ingeniører og Creo Arkitekter. Det samlede etageareal er på 18.500 m2, og entreprisesummen er 208 mill. kr. 

Gå til aktuelt