1. spadestik på Krohaven i Brædstrup

Første spadestik til opførelsen af 32 almene boliger i hjertet af Brædstrup blev taget onsdag den 9. oktober af borgmester Peter Sørensen, Horsens, formanden for Boligselskabet Domea Horsens, Willy Nielsen, og af projektudviklingschef i Domea.dk, Louise Prahm.

De 32 nye boliger udføres som 2 punkthuse i 4 etager, og afleveres til bygherren, Boligselskabet Domea Horsens, i februar 2021. Projektet har fået navnet "Krohaven" efter Brædstrup Kro, der har ligget på grunden siden 1809 - i 210 år. Nu er den gamle kro så fortid.

Willy Nielsen sagde bl.a.: -Om kort tid vil der ligge 32 boliger her, og der vil komme nyt liv til området - og forhåbentlig også nogle fester, for der er da blev holdt mange fester på Brædstrup Kro gennem årene. Vi har allerede 27 på venteliste, og det endda uden at have annonceret. Og nu ser vi frem til et godt samarbejde med Dansk Boligbyg samt tnt og RUM arkitekterne, og til at vi får et godt byggeri, som vil klæde området, vi naturligvis har navngivet "Krohaven".

Også Louise Prahm kom ind på efterspørgslen på nye boliger. Hun sagde bl.a.: -Der er behov for nye boliger herude. Folk ringer, og spørger om vi har boliger i Brædstrup. I alle de 10 år, jeg har arbejdet i Domea, har vi måttet sige nej, og jeg har i alle årene hørt om efterspørgslen på nye, gode boliger i Brædstrup. Og det bygger vi så nu i samarbejde med Horsens Kommune.

Borgmester Peter Sørensen sagde, at han også har kendskab til den nu hedengangne Brædstrup Kro: -Nu opføres der 32 nye familieboliger her i Krohaven, og jeg mindes bl.a., at jeg i sin tid har spillet revy på kroen mens jeg arbejdede på sygehuset. Kroen er et overstået kapitel, men når en dør lukkes, er der en ny, som åbnes. Og for 2 år siden besluttede Horsens Byråd i budgettet, at man ønsker etableret nogle flere almene boliger i Brædstrup udover alle de private. Det har afledt flere rigtig positive nye aktiviteter i Brædstrup, og Horsens Byråd er garant for at sikre, at vi har de rigtige tilbud og den rigtige bosætning i Brædstrup.

Projektet er i totalentreprise, og omfatter boliger på mellem 84,5 og 106 m2, fordelt med 16 i hver af de 2 punkthuse. Der bliver 16 tre-værelses, 8 to-værelses og 8 fire-værelses lejligheder.

Det samlede etageareal udgør godt 3.000 m2, og der anlægges 32 P-pladser samt 64 cykel-P-pladser i "Krohaven" i Brædstrup.

Billedtekster:

Første spadestik tages af fra v. borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune, projektudviklingschef Louise Prahm, Domea.dk og af formanden for Boligselskabet Domea Horsens, Willy Nielsen.

Louise Prahm glæder sig over samarbejdet med Horsens Kommune.

Willy Nielsen meddeler, at 27 interesserede er skrevet på venteliste.

Peter Sørensen siger, at byrådet vil sikre rigtige tilbud og bosætning.

Gå til aktuelt