46 almene boliger i Hjortshøj

Vi er i fuld gang med jordarbejdet til projektet med 46 almene boliger i Æblelunden, Hjortshøj. De opføres for Arbejdernes Andels Boligforening, Århus efter totalentreprise-konkurrence sammen med Niras og arkitektfirmaet Frost Larsen A/S.

Projektet til godt 63 mill. kr. omfatter et bebygget areal på 4.642 m2, fordelt på tre typer boliger: 20 stk. 3-vær.  på 86 m2, 4 stk. 4-vær. på 102 m2, 11 stk. 4-vær. på 115 m2 og 11 stk. 5-vær. boliger på 115 m2. Boligerne opføres dels i 1-plan, dels i 2-plan med toilet på begge etager.

Husene opbygges med bærende ydervægge af letbeton-elementer. Udenpå isoleres og skalmures. Alle vægelementer spartles og males. Og byggeriet opfylder kravene efter energiklasse 2020.

Arkitekturen kombinerer det traditionelle solide, murede i en kombination med en moderne nutidig udformning. Materialet er med til at knytte den nye bebyggelse sammen med den traditionelle bebyggelse i Hjortshøj by. Arkitekturen og bygningerne vil blive oplevet som klassiske, med en ensidig taghældning, der indvendigt giver rummelige kvaliteter - og med mulighed for etablering af hems.

Jordarbejdet er i fuld gang - primo juni 2013.

Gå til aktuelt