50 seniorboliger på Thors Bakke i Randers

Tirsdag den 5. april 2011 blev det første spadestik taget til byggeriet af 50 almene boliger i en hestesko-formet karrébygning på Thors Bakke i hjertet af Randers. Bygherren, boligforeningen Randers Bolig, kan tage boligerne i brug til oktober 2012. Fundament-arbejdet er i fuld gang, og pågår fortløbende.

Grunden har en skrånende karakter, så der bliver udsigt fra boligerne ud over byen og ned til havnen. Det første arbejde på grunden var opfyldning med godt 20.000 kubikmeter sand, idet grunden ligger meget dybt omgivet af høje skråninger - nærmest som "nede i et hul".

Karrébygningen med et etageareal på i alt ca. 7.300 m2 opføres i 3-7 etager, og de 50 boliger etableres fra stueplan til 6. etage med et samlet boligareal på næsten 5.200 m2. Under ”huset” bygges der en P-kælder, fælles lokale og depotrum til lejerne. Over P-kælderen anlægges et unikt, "grønt" gårdrum.

Dansk Boligbyg er totalentreprenør på byggeriet. Grunden på Thors Bakke er solgt til bygherren, Randers Bolig, af selskabet ”KS Thors Bakke”. Bygherrerådgiver er Arkitema. KPF Arkitekter er arkitekt og Stokvad Kerstens er ingeniør på projektet.

Gå til aktuelt