51 nye boliger på Dampskibsmolen i Nyborg

Ud til Storebælt på havnekajen i Nyborg er 51 nye familieboliger opført på Dampskibsmolen. De 51 ejerboliger varierer i størrelse fra 76m2 til 130m2 fordelt på både 2-, 3- og 4-værelses boliger. Dampskibsmolen opføres i tre etager med adgang til boligerne via trappeopgange eller ejendommens 8 elevatorer. På bygningen er der derudover monteret altaner til alle boliger, så beboerne kan nyde den fantastiske udsigt over Storebælt og Nyborg havn.

Projektet på Dampskibsmolen er opført i hovedentreprise af Dansk Boligbyg a/s med Archidea Arkitekter A/S som arkitekter og har et etageareal på 5.636m2. Tidsplanen for projektet har været noget utraditionel, da byggeriet første gang blev præsenteret for over tyve år siden. På grund af forskellige udfordringer begyndte projekteringen dog først i januar 2018. Byggeriet blev påbegyndt d. 3. september 2018 og blev afleveret til bygherren, HD Ejendomme, d. 29. november 2019. Byggeriet er HD Ejendommes første bygge- og boligprojekt siden den svenske ejendomsinvestor Niam overtog virksomheden i maj 2017.

Du kan læse mere om den nye tilføjelse til Nyborg havnefront, Dampskibsmolen, her.

Et unikt byggeri med udsigt til Storebælt

De nye boliger, som er tiltænkt familier, ligger attraktivt på Nyborgs havnefront langs Østerhavnen og havnekanalen tæt på skole, grønne områder, strand, restauranter og butikker. Dampskibsmolen har derfor den optimale placering til de familier, der ønsker at bosætte sig tæt på byens centrum fuld af liv og samtidig være tæt på naturen.

Det har været vigtigt for bygherre at afspejle denne attraktive beliggenhed i kvaliteten af både boligernes indre og ydre. Derfor har byggeriet på Dampskibsmolen haft respekt for detaljen i sit formsprog og fokus på materialer og kvalitet. Materialerne på blandt andet facaden med varierede farver, der består af fem slags mursten med indfarvet mørtel og gesimskant, passer nemlig til Nyborgs gamle bykerne. Udover at være tilpasset Nyborgs oprindelig udtryk, har facaderne også hentet inspiration fra Københavns Nyhavn, hvor de varierede facader skaber dynamik til havnefronten. Dampskibsmolen bidrager derfor til sammenspillet mellem gammelt og nyt i perfekt kombination. Byggeriet medvirker derudover med stemningsfuld æstetik til at skabe masser af liv i det spændende og unikke område af Nyborg.

Boliger af høj kvalitet

Byggeriet på tre etager er opført som et betonhus med skalmur af råhus præfabrikerede elementer.  Som de ydre facader, er boligernes indre materialer også nøje gennemtænkt og udvalgt med god kvalitet og holdbarhed for at matche den gode placering. Til alle boliger er der stålaltan – nogle af lejlighederne til to sider – funktionelle rum, lyst badeværelse med grå klinker, lamelparket i asketræ og flot åbent køkken med køkkenø samt udsigt til det charmerende havneliv gennem store vinduer. Boligerne har køkkenelementer og badeværelser i hvidt design fra TVIS Køkken. De store lejligheder med 3 og 4 værelser har derudover også et gæstetoilet.

Også på Dampskibsmolens fællesarealer er der tænkt design, fællesskab og funktionalitet. Dette indebærer blandt andet et fælles grønt gårdrum, gode og funktionelle planløsninger, depotrum til alle lejligheder, lys trappeopgang med terrazzoklinker, terrazzotrapper med stålværn og elevator samt gode parkeringsmuligheder tilknyttet ejendommen.

Hvis du har spørgsmål til projektet eller er interesseret i et samarbejde, så kontakt os endelig. Vi har medarbejdere i hele landet: Kontakt.

Særlige udfordringer på byggegrunden

Dampskibsmolen har oprindeligt været en del af jernbanedriften på Nyborg Havn, hvilket har medført forurening på grunden fra tidligere aktiviteter på havnearealet med kulbrinter, tjærestoffer og tungmetaller. For at sikre et godt og trygt indeklima i boligerne er der derfor udført foranstaltninger af flowceller under bygningsmassen med separat ventilation samt specialmembraner i terrændækket. For at kunne kontrollere fordampningen løbende er der derudover suppleret med en række målepunkter. Slutteligt er der udskiftet store mængder jord og udlagt markeringsnet på hele grunden, hvorefter samtlige grønne arealer er hævet en halv meter med ren jord.

Der har været en god og konstruktiv dialog med folkene på byggepladsen, og byggemøderne har været karakteriseret af løsningsorienterede og samarbejdsvillige underentreprenører. Dette samarbejde har været specielt vigtigt i denne byggesag, da Dampskibsmolen har været et komplekst byggeri på flere områder. Det har krævet mange ressourcer og højt fokus for alle involverede at nå i mål med den flotte nye tilføjelse til Nyborgs havnefront.

Gå til aktuelt