69 boliger på Liselund i Vejgård i Aalborg

På Liselund i Vejgård, Ålborg, river vi først 69 fritliggende boliger ned for så at opføre 69 tidssvarende samme sted. Flere lejere er flyttet ind, og byggeprocessen foregår på alle niveauer på én gang: Samtidig med at huse færdiggøres, bliver andre revet ned for at gøre plads til nye og tidssvarende boliger.

Bebyggelsen ligger på begge sider af Liselund langs små gangstier. På begge sider danner husenes placering små labyrintiske forløb med udvidelse af stierne. Liselund består i dag af 69 fritliggende boliger, der er opført i 1960.

Husene er generelt i dårlig stand og indretningen uhensigtsmæssig. Samtlige huse rives derfor ned, og efterfølgende opføres 69 nye tidssvarende boliger - med samme placering som de nuværende. De nye boliger opføres som klasse 2015 boliger, og er lyse, luftige og gennemlyste boliger i vedligeholdelsesfrie materialer. Der sker gennemgribende fornyelser af såvel udearealer som ledningsanlæg.

Bygherre er Himmerland Boligforening, Afd. 70. Projektet er det første af sin art i Danmark, hvor en boligforening først nedriver fritliggende og utidssvarende boliger for derefter at genopføre dem i moderne og tidssvarende udgave.

Samtidig med at nye tidssvarende boliger, bl.a. med solceller på taget, opføres, rives gamle huse ned.

Gå til aktuelt