Bofællesskab med fokus på bæredygtighed bygges i Ølstykke

Plushusene etablerer nu endnu et bofællesskab. Denne gang i Ølstykke, hvor den tidligere Toftehøjskolens grund ryddes for at give plads til 211 nye lejeboliger. Dansk Boligbyg udfører projektet som totalentreprise med henblik på DGNB-guld certificering i bæredygtighed.

Byggeriet af de nye boliger forventes påbegyndt i august 2023, og de mange nye lejeboliger afleveres etapevis til Plushusene frem i efteråret 2025.

”Det er en stor glæde for os, at vi får lov til at realisere endnu et Plushusene-projekt,” siger afdelingsleder Jes Møller-Jensen fra Dansk Boligbyg og tilføjer:

”Plushusene er et moderne og interessant boligkoncept, og vi har allerede et supergodt samarbejde med bygherren og dennes rådgivere om opførelsen af Plushusene i Lisbjerg. På mange måder kommer det nye projekt i Ølstykke til at ligne det, som vi allerede er i gang med i Lisbjerg.”

Det gode samarbejde fortsætter

Også hos Plushusene er der glæde over, at man nu kan løfte sløret for de nye boliger, og over at fortsætte samarbejdet med Dansk Boligbyg:

”Vi har arbejdet med ideen om et bofællesskab i Ølstykke længe. Jeg er sikker på, at det kommende bofællesskab vil tilføre værdi til Egedal kommune med en moderne boligform, der giver trivsel i hverdagen. I Plushusenes åbne fællesskaber rundt om København oplever vi, at de mange fælles aktiviteter, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært, skaber gode sociale relationer og en øget livskvalitet,” siger adm. direktør i Plushusene, Martin Kring og tilføjer:

”Samarbejdet med Dansk Boligbyg om at bygge Plushusene i Lisbjerg fungerer rigtig godt, og de første beboere flytter planmæssigt ind til sommer. Derfor er jeg glad for, at vi har mulighed for at arbejde sammen med samme hold om Ølstykke-projektet.”

Lejeboliger med fokus på bæredygtighed, fællesskab og frihed

Som de øvrige Plushusene bofællesskaber, får det nye Plushusene Ølstykke en beliggenhed tæt på natur, by, offentlig transport, skole og indkøb. Både i opførelsen af boligerne og den senere drift som lejeboliger lægges der vægt på bæredygtighed. Byggeriet certificeres til DBNG-guld, en bæredygtighedscertificering for byggerier.

Bofællesskabet kommer til at rumme 211 lejeboliger fordelt på rækkehuse og lejligheder i altanhuse og punkthuse. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 116 kvadratmeter og får to-fem værelser. Alle boliger får enten terrasse eller altan. Ud over egen bolig får beboerne adgang til fællesfaciliteter.

Centralt i bebyggelsen placeres et stort fælleshus i to etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum og legepladser. Der etableres også en særlig overdækket ”Byens rum”, som for eksempel kan huse arrangementer som loppemarkeder, yoga, gadeteater og deslige.

Plushusene Ølstykke indrettes til aktive voksne +55 og børnefamilier. 

Gå til aktuelt