Vi bygger bofællesskab i Jylland for Plushusene

Med første spadestik den 18. august er etableringen af Plushusene - et bofællesskab med 226 lejeboliger i Lisbjerg - skudt i gang. Dansk Boligbyg varetager totalentreprisen. 

De første fem Plushusene bofællesskaber ligger alle omkring København, men nu kommer Plushusene til Jylland. På en stor grund i Lisbjerg ved Aarhus, tæt på letbanen, motorvejsnettet, Aarhus by, skole og natur, etablerer Plushusene et nyt grønt kvarter med fællesskab i fokus. Projektet er samtidigt det første, som Dansk Boligbyg samarbejder med Plushusene om.

Bofællesskabet kommer til at indeholde 226 lejeboliger fordelt på lejligheder i hhv. altanhuse, punkthuse og rækkehuse placeret i klynger. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 110 kvm og har to til fem værelser. Alle boliger har enten terrasse eller altan.

Boliger med fællesskabet i fokus

Centralt i bebyggelsen etableres det store fælleshus i to etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum, og der kommer orangeri, nyttehaver og legeplads. Både boligerne, området og fællesfaciliteterne er designet til et mix af aktive voksne 55+ og børnefamilier.

”Vi er rigtig glade for at kunne etablere et Plushusene bofællesskab i Lisbjerg, som bliver vores første bebyggelse i Jylland. Vi kan i vores nuværende bofællesskaber se, at vores tilgang og koncept giver værdi og trivsel i beboernes hverdag,” siger administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring. Han fortsætter:

”De mange fælles aktiviteter, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært, skaber gode sociale relationer og en øget livskvalitet. Her i Lisbjerg er det også vores mål at danne fællesskaber på tværs af generationer, beboernes interesser og behov. Dette sker blandt andet i fælleshuset som samlende mødested og i de grønne opholdszoner, som er indrettet til at mødes.”

DGNB-guld certificeret byggeri

Projektet bliver certificeret for sin bæredygtighed efter DGNB-standard på guldniveau. Både den miljømæssige, den økonomiske og den sociale bæredygtighed er en vigtig del af det moderne bofællesskabskoncept.

Hvis der er interesse blandt de fremtidige beboerne, etableres el-delebil. Her kommer byttemarkeder, grøn og sund mad til fællesspisning, og i de grønne uderum arbejdes der med nedsivning af regnvand og plads til biodiversitet.

”Som et stort skridt i den retning, vi gerne vil, arbejder vi i Lisbjerg desuden med en aftale om at danne et energifællesskab. Det kommer vi til at fortælle meget mere om. Der kommer blandt andet matte tage med solpaneler, og hele bebyggelsen drives på grøn energi,” siger Martin Kring.

Dansk Boligbyg er totalentreprenør på projektet

”I Dansk Boligbyg har vi glædet os rigtig meget til at gå i gang med dette projekt, som vi synes, ligger meget til os og vores spidskompetencer. Samtidig er det et projekt med et gennemtænkt koncept og en værdiskabende bebyggelse, som vi er glade for at medvirke til at realisere,” siger administrerende direktør i Dansk Boligbyg, Anton Nørgaard. Han tilføjer:

”Lisbjerg-projektet er vores første samarbejde med Plushusene. Vi har fra start haft en rigtig god dialog med de involverede parter, og jeg er sikker på, at vi får en god proces og samarbejde også fremadrettet. Vi forventer at aflevere første del af boligerne og fælleshuset til bygherre sidst på sommeren 2023.”

Første spadestik 18. august 2022

Den 18. august var repræsentanter fra Plushusene, Dansk Boligbyg og Aarhus Kommune samlet på grunden i Lisbjerg til det første spadestik. I arrangementet deltog blandt andet borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard. Han udtaler om projektet:

”Det er en fornøjelse at være med til dagens arrangement, som symboliserer starten på et nyt kvarter i området. Et kvarter der både har fællesskab og bæredygtighed i fokus, og samtidig indeholder boligvarianter, der tilgodeser forskellige menneskers behov. Plushusene har fat i et særligt koncept til at skabe et trygt sted, hvor beboerne trives, hvor der er hjælp at hente, og hvor der er alle muligheder for at få et stærkt tilhørsforhold. Det er vigtigt i en tid, hvor ensomheden er stigende, og mange skal løbe rigtig stærkt for at få hverdagen til at hænge sammen. Vi har i Aarhus Kommune store planer med Lisbjerg. Her er letbane, supercykelsti og motorvej direkte til byen. Der vil på sigt komme til at bo 25.000 indbyggere i det ”Ny Lisbjerg”, og der kommer tusindvis af arbejdspladser. Vi er glade for, at Plushusene bliver en del af denne udvikling.”

Fakta om Plushusene i Lisbjerg

Bygherre: Plushusene Management ApS
Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S
Arkitekt/landskab: Sweco /SLA
Byggeperiode: Opstart sommer 2022. De første beboere forventes at kunne flytte ind til efteråret 2023.
Etageareal: Ca. 20.000 kvadratmeter, 226 boliger og fælleshus

Om Plushusene

Plushusene er etableret i 2018 af M+Invest og NREP. Til sammen investerer de to selskaber i den nye virksomhed, med en vision om at skabe et helt nyt og unikt lejeboligkoncept, som bygger på de nyeste trends og behov inden for co-living.

Plushusene-konceptet er baseret på de bedste komponenter fra de traditionelle bofællesskaber i kombination med nutidens behov for at have sit eget private rum, og med frihed til at leve som man ønsker med individuelle præferencer.

Der forventes opført >12 ejendomskomplekser i Danmark med et beboermix beståede af børnefamilier og aktive voksne 55+.

Billeder som illustrerer Plushusene Lisbjerg er venligt udlånt af Plushusene Management.

Gå til aktuelt