Boliger med fokus på bæredygtighed, Brahes Bakke i Horsens

Dansk Boligbyg har opført 112 nye boliger i Horsens for Domea og Pædagogernes Pension, PBU. Boligerne, kaldet Brahes Bakke, er opført i totalentreprise og har et samlet etageareal på 10.248 kvadratmeter. Desuden er boligerne tegnet af SKALA Arkitekter a/s. Byggeriet foregik i to etaper: Den første for PBU startede i oktober 2019 og blev afleveret i januar 2021. For Domea startede byggeriet i juli 2020 og stod færdigt i oktober 2021.

De 112 nye boliger er opført i området Bygholm Bakker. Det er et skønt område, tæt på smuk natur, Horsens centrum, offentlig transport samt det nærtliggende motorvejsnet, og boligernes indretning tilgodeser både enlige, familier og +55-segmentet.

For PBU er der opført 12 boligblokke i to, tre, og fire etager, og boligerne findes med to, tre og fire værelser. Der er opført syv boligblokke for Domea Horsens i to, tre og fire etager med tre- og fireværelses boliger. Motivationen for hele projektet har været at skabe attraktive boliger i et nyt rekreativt område med inspirerende ude- og fællesarealer.

Du kan læse mere om byggeriet for PBU her og byggeriet for Domea Horsens her.

Boliger med DGNB Sølv certificering

Brahes Bakke-boligerne er DGNB Sølv-certificeret, hvilket betyder, at miljømæssige, økonomiske og sociale forhold er tænkt helt ind i byggeriet. Det gælder blandt andet vurderingen af materialernes livscyklus og holdbarhed, påvirkningen af nærmiljøet, levetidsomkostninger, bygningens værdi samt indeklima og komfort. DGNB-certificeringen er med andre ord en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. De høje krav medvirker til at højne kvaliteten af boligerne og skaber visuel komfort og boliger, der er rare at opholde sig i. I byggeriet har der været et særligt fokus på boligernes indretning, design og indeklima med bæredygtighedstiltag i designet af de tekniske installationer. Derudover har byggeriet opnået klassificeringen energimærke A2015 uden brug af solceller.

Du kan læse mere om Dansk Boligbygs tilgang til miljørigtigt byggeri her.

Lokal afledning og anvendelse af regnvand, LAR

Som en del af bæredygtighedsprincipperne for projekterne, er der også indarbejdet LAR i boligområdet. Det kuperede klitlignende terræn ved Brahes Bakke med fyrretræer og forskellige græsser bidrager til spændende udearealer med flotte legebakker, sø-lignende områder, små oaser og biodiversitet. På de udendørs fællesarealer er der gjort plads til samvær og fællesskab med store siddesten, der giver lejerbålsstemning. Fokus for både boligerne og udearealerne har været at skabe nærvær, fordybelse og fællesskab, og derfor er udearealerne indrettet og designet som et samlingssted for beboerne i Brahes Bakke. Desuden håndteres alt regnvand via åbne grøfter og nedsivningsbassiner (såkaldt LAR), der skaber varierede udearealer, mens landskabet og beplantningen fremstår som vild natur.

Se flere billeder nederst på siden.

Boliger i nyt rekreativt område

Det skønne område ved Bygholm Bakker kommer helt ind i Brahes Bakke-lejlighederne med store vinduer, der inviterer naturen ind – dog uden at gå på kompromis med privatlivet i boligerne. Der kommer meget naturligt dagslys ind i boligerne, og beboerne kan nyde udsigten til områdets bakker, marker, skov og sø fra de 10 kvadratmeter store altaner, der tilhører hver lejlighed. Desuden har lejlighederne i stueplan alle 10 kvadratmeter store terrasser med direkte adgang til vildtgræsarealerne omkring boligerne. Også i materialerne er kvalitetsniveauet højt. I boligerne opført for PBU er der blandt andet plankegulv i eg og 10 mm tykke Corian køkkenbordplader, der sammen skaber et rustikt og eksklusivt design. I boligerne opført for Domea kan nævnes materialer som rustikke og eksklusive Tarkett trægulve samt 20 mm tykke stenbordplader i køkkenet. I alle Brahes Bakkes store lejligheder er der også køkkenø, som bidrager til fællesskab og samvær.

Har du spørgsmål til projektet, eller er du interesseret i et samarbejde, så kontakt os endelig. Vi har medarbejdere i hele landet: Kontakt.

Gå til aktuelt