Brian Vestergaard er vores ny økonomichef

Hvad er afstanden fra e-conomic til Alpe d’Huez? For vores nye økonomichef Brian Vestergaard er der ingen. Uanset om han cykler på franske bjergtoppe eller laver årsregnskab, så er resultatet vigtigt – og han vil helst være på vinderholdet. 

Brian Vestergaard er netop tiltrådt som økonomichef og leder af administrationen. Han kommer fra en stilling som Finance Manager hos den globale vindmølleproducent Suzlon Energy A/S, hvor han i de seneste 12 år har styret økonomien for selskabet, der har aktiviteter og lokationer i store dele af verden. 

Brian Vestergaard er HD (Regnskab) og cand.merc.aud. og begyndte sin erhvervskarriere som revisor hos KPMG. Derudover har han stået i spidsen for økonomien og udviklingen af det økonomiske setup i en række danske og internationale virksomheder. 

Brian Vestergaard skal bistå med at videreudvikle og styrke økonomi og administration hos Dansk Boligbyg, som i dag er en landsdækkende byggestyringsvirksomhed med boligbyggeri for knap to mia. kroner årligt. Det handler bl.a. om at styrke processer og arbejdsgange i forbindelse med virksomhedens kerneleverancer og sikre et stærkt økonomisk fundament under forretningen. 

”Jeg glæder mig meget til at komme med på holdet og bidrage til den fortsatte udvikling af Dansk Boligbyg – og målet om at blive markedets foretrukne entreprenør og forretningspartner. Dansk Boligbyg er en spændende virksomhed, der har opnået markant vækst baseret på kvalitet, troværdighed og tætte partnerskaber. Det er et sundt fundament for en virksomhed,” siger Brian Vestergaard.

Professionalismen

Som Finance Manager hos en børsnoteret virksomhed har Brian Vestergaard stor erfaring med at arbejde i en stærk finansiel struktur. Hos Suzlon var han med til at opbygge en strømlinet og topprofessionel økonomiafdeling, der håndterede de høje krav, som stilles til internationale, børsnoterede virksomheder.

”Vi havde en systematisk tilgang til finansiel styring og arbejdede intenst med data, kvalificering af data og løbende rapportering. Det kan give stor værdi, når man stiller disse data til rådighed for organisationen, så medarbejderne kan tage de rigtige beslutninger på et oplyst grundlag, fx i den komplekse proces omkring økonomistyring af byggesager,” siger Brian Vestergaard.

Valget

Byggebranchen er ikke ukendt for Brian Vestergaard. Han er vokset op med en far, der var tømrer, og en farfar, der var tømrermester. Inden han selv tog et fast greb om regnestokken, gik han selv på byggepladsen. For Brian Vestergaard var valget om at rykke til Dansk Boligbyg enkelt. Han følte fra den første samtale med ledelsen en positiv energi, som han glæder sig til at være en del af.

”Jeg blev mødt af rare, oprigtige mennesker med fokus på kvalitet, samarbejde og trivsel. Det er et værdisæt, jeg deler til fulde. Det er også det skudsmål, virksomheden har i branchen,” siger han.

Han får også mulighed for at arbejde videre med bæredygtighed, der er et bærende element i vindmøllebranchen. Hos Dansk Boligbyg arbejder man med at styrke sine kompetencer inden for CO2-neutralt og bæredygtigt byggeri. Dansk Boligbyg bygger i stigende grad DGNB-byggerier, og her bliver Brian Vestergaards erfaring med akkreditering og grønne regnskaber vigtig i Dansk Boligbygs arbejde på at styrke sin position inden for bæredygtighed.

Først og størst

Brians første og største opgave hos Dansk Boligbyg bliver at videreudvikle fremtidens digitale økonomifunktion. Han bliver en central sparringspartner i forhold til at understøtte virksomhedens ledelsesprocesser og strategi med et fortsat fokus på at sikre merværdi for kunder, forretning og organisation.

”Jeg glæder mig til at lære virksomheden at kende. At grave mig ned i økonomien, finde de ”grå områder” og afdække potentialet for at udnytte ressourcerne og styrke processerne. Udvikle vores styringsredskaber,” siger han.

Moderne økonomi handler også om kommunikation. At stille økonomiske data til rådighed og sikre en forståelse af, hvordan de kan anvendes.

”Jeg vil have fokus på en tæt sparring og dialog med vores afdelingsledere, tilbudsafdelinger og projektfolk. Vi har masser af data, som kan skabe øget værdi for vores bygherrer og os selv, når de bruges – og bruges rigtigt,” siger han.

Den gule trøje

Brian er 52 år og kommer oprindelig fra Aalborg-forstaden Gistrup. I dag bor han i Vejle Øst med sin hustru Karina og deres to børn Caroline Amalie (18) og Phillip (16). Udover samværet med familie og venner elsker Brian sport. Brian bruger sin fritid på cykling, spinning, padeltennis og skiløb, hvor han gør alt, hvad han kan for at få sneget et konkurrence-element ind.
 
”Om jeg cykler på Alpe d´Huez, spiller padeltennis eller laver kvartalsrapport, så går jeg altid efter det bedste resultat. Jeg er blevet lidt rundere med årene, men jeg synes stadig, at det er sjovest at være på vinderholdet. Det er også derfor, jeg har valgt Dansk Boligbyg,” siger Brian Vestergaard.

Gå til aktuelt