Dansk Boligbyg går ind i projektudvikling

Ejerkredsen bag Dansk Boligbyg A/S udvider sit kompetenceområde ved stiftelse af selskabet Ejendomsudvikling Danmark A/S. Målsætningen er at udvide kerneforretningen til at omfatte udvikling af ejendomsprojekter fra idé-generering til nøglefærdigt byggeri.

Dansk Boligbyg Holding A/S står sammen med Dansk Boligbyg Medarbejderselskab ApS bag det nystiftede projektudviklingsselskab. Udover repræsentanter fra de to selskaber tegnes bestyrelsen af et eksternt bestyrelsesmedlem, Per Vincens Nielsen, stifter af Inter Gruppen A/S i Esbjerg.

Adm. direktør i Dansk Boligbyg A/S, Anton Nørgaard, siger om initiativet: -Ejendomme er blevet et interessant og godt supplement til investering i aktier og obligationer. Med vor skarpe struktur, opdelt i selvstændige selskaber, sikrer vi bedst muligt de specialiserede kompetencer, som det kræver at udvikle og færdigopføre boligprojekter. Med eget udviklingsselskab bliver vi også mindre følsomme overfor konjunkturudsving i markedet. Vi kan endnu bedre tilpasse vor kapacitet efter en ordreportefølje, der aldrig er konstant. 

Simon Issing Nielsen er indsat som direktør for Ejendomsudvikling Danmark A/S, og kommer fra en stilling som projektudviklingschef i MT Højgaard. Simon Issing Nielsen har med 10 års erfaring i projektudvikling arbejdet med ejendomsudvikling af både bolig-, erhvervs- og butiksprojekter.

Han siger: -Det er målsætningen at levere nøglefærdige ejendomme, hvor alt fra idé-generering og myndigheds-behandling til byggemodning og totalentreprise håndteres via et samarbejde i koncernen. Dette åbner desuden op for den type ejendomsudvikling, hvor Ejendomsudvikling Danmark A/S leverer projektudvikling til totalentreprisen i det omfang bygherren måtte ønske det.

Stiftelsen af Ejendomsudvikling Danmark A/S skal således skaffe flere byggeopgaver til både Dansk Boligbyg A/S og det koncern-forbundne entreprenørselskab BASE Erhverv A/S.

Ejendomsudvikling Danmark A/S arbejder med projektudvikling i hele landet, men med særligt fokus på de 6 største byer og det østjyske bybånd. Således arbejdes der for tiden på optionsaftaler på ejendomme i Horsens og Odense.

Se mere på www.EUD.as

Gå til aktuelt