Dansk Boligbyg vinder autisme-projekt i Odense

Dansk Boligbyg er i en omvendt licitation blevet kåret som vinder af totalentreprise-konkurrence i Odense Kommune om opførelsen af 35 boliger og et dagtilbud for 50 personer til borgere med autisme. Projektet er vundet sammen med RUM arkitekter, Green Sustainable Landscape og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører. 

Projektet med en targetpris på 70 mill. kr. har et etageareal på 4.200 m2. Udover botilbuddet og dagtilbuddet samt servicedelen, bliver der også en kælder på godt 200 m2.

Institutionen skal bygges på en bar mark i udkanten af Fangel, få kilometer sydvest for Odense – adressen er Kelsbergvej 11, 5260 Odense S. Projektgrunden er på næsten 28.000 m2, og bebyggelsen skal opføres i ét plan. Projektet skal DGNB-certificeres til sølv version 2020.

Hovedprojekteringen påbegyndes når kontrakten er endelig. Efter planen skal jordarbejdet påbegyndes til marts 2022, og projektet skal afleveres til kommunen den 1. maj 2023.

Det nye bo- og dagtilbud til borgere med autisme vil betyde, at Odense Kommune kan imødekomme efterspørgslen på pladser. Og for Odenses borgere med autisme vil det betyde, at borgerne kan blive i deres hjemby, Odense.

Gode udearealer er en afgørende faktor for borgere med autisme. Gruppen har bl.a. brug for cykelstier, bakker, beplantning og afskærmede kroge uden at komme ud fra matriklen. Derfor adskiller projektet sig funktionelt og visuelt fra ”almindelige” boligprojekter.


Billedtekst:

Visualisering af det kommende projekt i Fangel, Odense S, set i fugleperspektiv.

Gå til aktuelt