Endnu et projekt for Domea.dk – 40 lejeboliger i omegnen af Vejle

Domea.dk og Dansk Boligbyg skal nu igen arbejde sammen om at opføre attraktive lejeboliger i Midtjylland. Denne gang er der indgået aftale om MønsTREhusene, en totalentreprise på 40 nye almene boliger i omegnen af Vejle. 

Byggeriet realiseres inden for den rammeaftale, som Domea.dk har med Dansk Boligbyg, og føjer sig til en lang række af boligbyggerier, som Dansk Boligbyg har opført i samarbejde med Domea.dk.

De 40 nye boliger, som opføres for Boligforeningen Give, skal etableres fra begyndelsen af 2024 og stå færdige i midten af 2025. Det drejer sig om rækkehuse opført som dobbelthuse – med syv huse og 14 boliger i Givskud, fem huse og 10 boliger i Vonge og otte huse med i alt 16 boliger i Thyregod.

”Vi oplever en stor interesse fra borgere i de mindre byer, da de ønsker at blive i lokalområdet, hvor de har deres netværk, men der mangler mindre, nye og tidssvarende lejeboliger. Projektet er på den baggrund opstartet i dialog med Vejle Kommune og lokalrådene,” siger Pernille Esmark Prahm, som er projektchef og DGNB-konsulent hos Domea.dk.dk.

Hun forklarer videre, at byggeriet kommer til at ligne et husbyggeri, som Domea.dk tidligere har fået gennemført i Nørre Snede.

Gedigne huse med god udenomsplads

De nye boliger opføres som topmoderne og energivenlige dobbelthuse med mønstret murværk og tage med hældning, som beklædes med tagpap. Hver bolig bliver på 89 kvadratmeter med køkken-alrum og stue ud i ét, to værelser, badeværelse og entré. Til hver enkelt bolig hører også en forhave med skur og parkeringsplads samt en terrasse.

”Det bliver gedigne lejligheder placeret på store grundstykker, så der er mulighed for at lave nogle gode udenomsarealer med både plejede og mere vilde beplantninger,” siger Jes Møller-Jensen, som er afdelingsleder hos Dansk Boligbyg.

Et godt samarbejde om boligbyggeri

”Vi er glade for den tillid, som Domea.dk igen viser os, og jeg er sikker på, vi får det samme gode samarbejde om at etablere de nye attraktive lejeboliger i omegnen af Vejle,” tilføjer han.

Netop nu er Dansk Boligbyg i fuld gang med at opføre andre 38 almene boliger for Domea Hedensted i udkanten af Tørring. Fra Domea.dk er der da også tilfredshed med, at det samme team, som bygger Egholm Park, bliver engageret i det nye boligprojekt:

”Vi kommer til at etablere MønsTREhusene med kendte partnere, så jeg forventer, vi får et godt forløb og nogle fine boliger i god kvalitet,” siger Pernille Esmark Prahm.

Arkitekt på byggeriet er Ginnerup Arkitekter fra Horsens, mens ingeniøren er DRIAS Rådgivende Ingeniører A/S fra Tørring. Holst Bygherrerådgivning er bygherrerådgiver.

Gå til aktuelt