Første spadestik på almene boliger i Kalundborg

På Lundevej 20 i centrum af Kalundborg skal Dansk Boligbyg a/s for Boligselskabet Alliken v/Domea opføre 18 almene familieboliger, fordelt i 3 punkthuse. Det første spadestik blev taget torsdag den 10. juni, dels af borgmester Martin Damm, dels af formanden for Boligselskabet Alliken, Maja Hansen. Og interessen for de nye boliger er stor – allerede før spaden blev stukket i jorden, er 100 interesserede skrevet op, og 60 har givet tilsagn om at kunne flytte ind så snart byggeriet er færdigt i september 2022, sagde Karsten Pedersen, Domea.dk

Projektet opføres i totalentreprise for Boligselskabet Alliken med Domea.dk som bygge-forretningsfører, og Dansk Boligbyg samarbejder med TNT-arkitekter og Oluf Jørgensen som rådgivende ingeniører. På grunden lå der indtil 2013 en aflang, rød bygning, der ikke var bevaringsværdig. Og nu, otte år senere, opføres så tre arkitektoniske punkthuse i tre etager med i alt 18 almene familieboliger på grunden. Hver bolig bliver på 94 m2, og bliver 3-værelses.

Adgangen til boligerne på 2. og 3. sal kan ske både ved trapper og elevator. Boligerne i stueplan får terrasse og alle øvrige altan.

Det første spadestik blev taget ikke bare én gang, men hele to gange. Først tog borgmester Martin Damm et ”spadestik” med en gravemaskine, og derefter tog han sammen med Maja Hansen, formand for Alliken, et ”rigtigt” spadestik.

I den forbindelse sagde Martin Damm bl.a.: -Med den beliggenhed her midt i byen er jeg sikker på, at der ikke bliver problemer med at leje boligerne ud. Projektet bliver et hit, og der bliver brug for boliger, fordi kommunen er inde i en voldsom vækst.

Maja Hansen sagde bl.a.: -Det har været en besværlig rejse med mange udfordringer, men nu er vi her, så det er en rigtig god dag – og jeg har virkelig glædet mig sådan til at vi nu kan komme i gang med byggeriet.

Arkitekt Mette Forslund fra TNT-arkitekter orienterede om tankerne bag udviklingen af de tre punkthuse, og om de 18 nye almene familieboliger inkl. terrasser, altaner, trapper og elevatorer.

Gå til aktuelt