Første spadestik på Plushusene i Ølstykke

Den 2. oktober blev spaden stukket i jorden som startskud til byggeriet af Plushusenes nye bofællesskab i Ølstykke. Den næste tid arbejdes der på, at hele den store grund blive gjort klar til byggeriet, som varetages af Dansk Boligbyg i totalentreprise.    

Plushusene er Danmarks største bofællesskabskoncept. Det moderne bofællesskab giver plads til både fællesskab og frihed til at trække sig tilbage. Med attraktive fællesfaciliteter inde som ude er der skabt mange samlingssteder med henblik på at mødes og skabe/dyrke sociale relationer på tværs af generationer.

211 lejeboliger i DGNB-guld certificeret byggeri

I bofællesskabet etableres 211 lejeboliger og fælleshus. Kvarteret kommer til at bestå af rækkehuse i et og to plan samt lejligheder i etageejendomme med elevator. Boligerne etableres i klynger rundt om grønne leverum og med P-plads ved rækkehusene samt på mindre fællesarealer rundt om i bebyggelsen. Centralt etableres et ”Byens rum”. Boligerne varierer i størrelse og imødekommer dermed mange forskellige beboeres behov.

Byggeriet planlægges bæredygtighedscertificeret på DGNB Guld-niveau, hvilket kræver omtanke både i forhold til byggeriet og den efterfølgende drift. Et tiltag er derfor at genanvende så meget som muligt i bygge- og nedrivningsprocessen. Eksempelvis bliver tegl fra tage og ren beton fra skolen knust på stedet og indbygget i det nye boligbyggeri.

Projektet gør meget ud af at orientere naboerne og tilstræber at gennemføre processen med så få gener som muligt, selvom det er en svær øvelse, da en bygge- og nedrivningsproces ofte er både støjende og støvende.

Boligerne etableres i etaper fra syd mod nord, hvorfor arbejdet med byggemodning og fundering i den sydlige del af grunden allerede er i gang, samtidig med at nedrivning foregår parallelt i nordgående retning forud for byggemodningen her. Dansk Boligbyg forventer at aflevere første etape i efteråret næste år og sidste etape i efteråret 2025.

Nye veje med reference til Ølstykke Bypark

Plushusene får en placering lige over for Ølstykke Bypark med sø og naturlegeplads. De nye boligveje er blevet navngivet Vandkalven, Vårfluen og Skøjteløberen.

Her kommer beboerne til at nyde godt af den centrale beliggenhed i Ølstykke by, tæt på offentlig transport med kun 10 min. til fods til stationen. Der er også kort afstand til indkøbsmuligheder, skole, dagtilbud og fritidsfaciliteter i form af svømmehal, boldbaner, golfklub og rideklub. Desuden er der mange muligheder for naturoplevelser ved Roskilde Fjord, fuglereservatet ved Gundsømagle og Buresø.

Administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring, sagde bl.a. ved rejsegildet:

”Vi ser frem til at skabe et nyt hjem for 450-500 mennesker. Et bofællesskab, hvor vi bruger erfaringerne fra vores seks åbne bofællesskaber. Vi kan se, at boligerne i Plushusene og boformen er rigtig god for mange mennesker, som får ekstra glæde og indhold i hverdagen i fællesskab med deres naboer. Vi glæder os til at komme til Ølstykke, som opfylder vores ønske om at komme tæt på den infrastruktur, som gør hverdagen lettere, og vi glæder os til et godt samarbejde med alle involverede parter. Vi forventer, at de første beboere kan flytte ind i Plushusene i efteråret 2024.”

Et moderne bofællesskab på den gamle skolegrund

Borgmester i Egedal Kommune, Vicky Holst Rasmussen, blev med kort varsel forhindret i at deltage i det første spadestik, hvorfor by- og erhvervsdirektør Ellen Hvidt Thelle deltog i hendes sted. Men Vicky Holst Rasmussen siger i forbindelse med rejsegildet:

”Jeg er rigtig glad for at stå her i dag, hvor byggeriet på et nyt område i Egedal Kommune officielt sættes i gang. Efter Toftehøjskolen lukkede i 2020, kunne vi give ukrainske flygtninge et fredeligt tag over hovedet, indtil de kunne komme videre i livet. Det giver så god mening for mig, at der netop her etableres et nyt sted, som danner bro på tværs af generationer og bliver et sted, hvor man følger med i hinandens liv og støtter op om fællesskabet. Jeg glæder mig til at følge med i projektet.” 

Et tillidsfuldt samarbejde giver gode løsninger

Administrerende direktør Anton Nørgaard fra Dansk Boligbyg glæder sig over det tillidsfulde samarbejde med Plushusene og siger:

”Vi er stolte af både at få lov til at realisere endnu et boligbyggeri sammen med jer og være med til at etablere et attraktivt bofællesskab her i Ølstykke. Med Plushusene får Ølstykke et boligtilbud, der på fin vis supplerer det, som byen allerede har at tilbyde singler, børnefamilier og aktive ældre.”

”Der er ingen tvivl om, at samarbejdet i store byggeprojekter som dette forløber langt bedre og mere smidigt, når man kender hinanden og har en tillidsfuld og åben dialog. Og vi kender jo hinanden rigtig godt efter at have bygget Plushusene i Lisbjerg ved Aarhus sammen. Jeg ved, at det er en stor fornøjelse for vores projekt- og byggeledere at arbejde sammen med jer fra Plushusene – inklusive det samlede team af dygtige rådgivere og flittige håndværkere.”

Fakta om Plushusene i Ølstykke

211 lejeboliger på mellem 60 og 112 m2 og fælleshus

Bygherre og udlejning: Plushusene Management ApS. Bag Plushusene står NREP og M+Invest.

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S

Arkitekt: Sweco Architects

Landskabsarkitekt: SLA

Indflytning i første etape i efteråret 2024

Interessenter kan skrive sig op til nyhedsbrev her og få information om projektet og mulighederne for en lejlighed. Plushusene har ikke traditionel først-til-mølle venteliste.

Gå til aktuelt