Fra bank domicil til 81 attraktive ungdomsboliger

Nye ungdomsboliger midt i København  

Dansk Boligbyg a/s har for Danica Pension ombygget Amagerbankens tidligere hovedsæde i Uplandsgade, midt i København til 81 attraktive ungdomsboliger. De nye 1- og 2-værelses ungdomsboliger på 39-52 m2 er fordelt på 3.500 etagemeter med en beliggenhed lige ved Inderhavnen i København, tæt på Christianshavn. Ungdomsboligerne ligger tæt på Metro-stationer og busforbindelser, der er fem minutter på cykel til indre by – samt kort afstand til indkøbsmuligheder, uddannelsesinstitutioner, caféer og butikker.

Ungdomsboligerne er bl.a. indrettet med franske altandøre, præfabrikerede badekabiner, egetræsgulve fra Junckers og køkkenløsninger fra JKE Design. Dele af ejendommens parkeringskælder er blevet omdannet til depotrum og cykelparkering, og på stueplan er der etableret faciliteter til ejendomsdrift, ligesom bygningen har fået to nye hovedtrapper og to elevatorer.

Dansk Boligbyg a/s har udført den omfattende ombygning i tæt samarbejde med bl.a. Rubow Arkitekter og MOE Rådgivende Ingeniører. Ombygningen krævede god planlægning og logistisk overblik, dels på grund af beliggenheden, dels fordi Føtex-supermarkedet, som ligger i ejendommen, både skulle kunne holde åbent og få leveret varer dagligt.

Læs mere om projektet her

Fra Amagerbankens tidligere hovedsæde til 81 ungdomsboliger

På Uplandsgade midt i København har Dansk Boligbyg a/s ombygget Amagerbankens tidligere hovedsæde til 81 attraktive ungdomsboliger. Bygningen fra sidst i 1960’erne har fået nye alu-facader og en begrønnet facade ud mod Amagerbrogade. Desuden er der etableret tre tagterrasser med pergola, P- og cykelkælder samt depotrum. Mange af boligerne har fransk altan, og de mange fælles faciliteter indbyder de unge til at dyrke det sociale fællesskab.

Ombygningen omfattede 3.500 etagemeter, fordelt på kælder og 6 etager, og under arbejdet var et Føtex-supermarked i stueplan fortsat åbent. Der er etableret elevatorer og nye hovedtrapper fra kælder til 6. sal. Hovedentrepriseprojektet for Danica Pension er udført i et tæt samarbejde med Rubow Arkitekter og MOE Rådgivende Ingeniører.

Projektleder Jakob Steen Hansen, Dansk Boligbyg a/s, siger om projektet: -Vi overtog en bygning, der var ryddet indvendigt for installationer, gulve, lette vægge og sanitet. Vi har udført den grove nedbrydning af beton, vægge, dæk samt facader og trapper. Og efterfølgende har vi så bygget op igen. Vi har haft et godt samarbejde med bygherre, arkitekter, ingeniører og underentreprenører, som har været villige til at finde løsninger.

Læs også om Danmarks første DGNB Platin boligprojekt i Aarhus

Til- og fraflytning stiller krav til dørlåse og adgangssystemer

Adgangsforholdene til 81 nye attraktive ungdomsboliger i Amagerbankens tidligere hovedsæde i hjertet af København er de bedst tænkelige. Ungdomsboliger er en boligtype, præget af stor til- og fraflytning, og det stiller krav til det rigtige valg af dørlåse og adgangssystemer. Dansk Boligbyg a/s har som hovedentreprenør for bygherren Danica Pension samarbejdet med Wegges Låse & Sikring, der har leveret et intelligent låse- og nøglebrik system, hvor nøglebrikker hurtigt kan deaktiveres ved fraflytning, eller når en brik bliver væk.

Projektet med ombygning af det tidligere bank-hovedsæde til 81 ungdomsboliger omfattede etablering af to elevatorer, hvoraf den ene deles mellem ungdomsboligerne og naboejendommen. Også det stillede krav til en intelligent løsning. Elevatoren er udstyret med et specialdesignet adgangssystem, hvor elevatoren kun lukker dørene op ind mod ungdomsboligerne, når de unge aktiverer nøglebrikken, og ind mod naboerne, når deres nøglebrik aktiveres.

Tobias Damberg, direktør og medejer af Wegges Låse & Sikring, har løst flere projekter i samarbejde med Dansk Boligbyg a/s, og fremhæver det gode samarbejde. Han siger: -Vi har leveret et system, så beboerne kan bruge den samme nøgle til lejligheden, postkassen og udvalgte fællesdøre. Og fordi vi er med tidligt i processen, kan vi bidrage med vores ekspertise, så boligerne udstyres med de mest hensigtsmæssige og fremtidssikrede låseløsninger.

Læs mere om adgangssystemer her

Ungdomsboliger med et arkitektonisk nordisk look

Midt i København, ved grænsen til Inderhavnen, pryder 81 nye ungdomsboliger bybilledet. Boligerne i det tidligere hovedsæde for Amagerbanken, hvor senest Bank Nordic drev bankvirksomhed, er af bygherren, Danica Pension, ikke til at kende igen. Projektleder Jakob Steen Hansen fra Dansk Boligbyg, der har været hovedentreprenør på projektet, siger: -For at give bygningen et arkitektonisk nordisk look, og for at passe den ind i bybilledet, har vi arbejdet med alu-facader med malede bånd og karnapper ved vinduerne.

De 81 ungdomsboliger er indrettet med præfabrikerede badekabiner, egetræsgulve fra Junckers og køkken-løsninger fra JKE Design. Dele af parkeringskælderen er omdannet til depotrum og cykelparkering. Desuden er der etableret tre tagterrasser med sedum-græs og pergolaer, ligesom facaden ud mod Amagerbrogade fra 3. til 5. sal er beklædt med grønne facader. Og Jakob Steen Hansen, Dansk Boligbygs projektleder, har under byggeriet oplevet, at mange forbipasserende lige stopper op for at kigge på den frodige facade, der giver liv, skaber bæredygtige løsninger for regnvandet – og øger biodiversiteten.

Allerede før projektet blev afleveret, var hovedparten af de 81 ungdomsboliger udlejet. Bygherren, Danica Pension er interesseret i at investere i ungdomsboliger i København og Aarhus med stor efterspørgsel, hvor de unge kan tilbydes et godt sted at bo. Danica Ejendomme, der er en del af Danica Pension, har i byggeriet af ungdomsboligerne på Amagerbro bevidst valgt solide løsninger. Selskabets investeringer er langsigtede – og derfor er der fokus på gode løsninger, som kan holde til mange ind- og udflytninger, som især dominerer ungdomsboliger.

Læs mere om ungdomsboligerne her

Gå til aktuelt