Fra FDB lager og Lilly-brudekjoler til hotel i Vejle

En af Vejles markante bygninger, Borgvold 12, der er bedre kendt som "Lilly-bygningen", skal nu være hotel for en del etagers vedkommende.

Dansk Boligbyg A/S skal for ejeren, Danica Ejendomme, ombygge ejendommen, der også tidligere har været lager for FDB. 

Bygningens historie begynder i 1907, hvor Fællesforeningen af Danmarks Brugsforeninger får opført en tre-etagers lagerbygning. Den lå med gavlen ud mod Borgvold, lige overfor datidens godsbanegård. Tilsat flere senere tilbygninger klarede den behovet indtil lige før 2. verdenskrig. 

FDB's afdeling blev nedlagt i 1963, og så rykkede noget helt andet ind i bygningen - det var starten på "Lilly-bygningen". I 1993 blev bygningen ombygget til ren kontorbygning, og forsynet med meget synlige lyse og blå metalplader udvendigt. 

I dag ejer Danica Ejendomme bygningen, og der er indgået en aftale med BB Hotels om at indrette 1.-4.-salen til hotel med egen check-in skranke. Hotellet får 77 værelser, hvoraf 4 er handicapvenlige med lidt større badeværelse og bevægelsesplads i værelserne. 

Desuden skal hotellet rumme et område til morgenmad og lounge samt vaskeri, depoter og server-rum. 

I dag huser ejendommens stueetage en butik med salg af elektronik, som vedbliver at være åbent under ombygningen. 

Udvendigt får bygningen et nyt udtryk i form af nye vinduer og en ny facade, der bliver beklædt med kobberfarvede plader. 

Projektet afleveres til Danica Ejendomme medio december 2022, hvorefter BB Hotels indretter sig. Den endelige åbningsdato for hotellet er ikke kendt endnu.

  

Gå til aktuelt