Fra studerende til byggeleder: Det første spadestik til en karriere i byggebranchen

Hvordan er det egentlig at gå fra at være studerende til at starte i sit første ”rigtige” job? For flere af Dansk Boligbygs ansatte, startede deres tid i virksomheden som praktikanter eller studentermedhjælpere, hvorefter de efter endt uddannelse har valgt at fortsætte karrieren hos Dansk Boligbyg. I denne artikel kan du møde Lærke Kristine Bech og Mohammed Aqdus Rakhman, der begge lige er startet i stillinger som Byggeleder i Dansk Boligbyg, efter de færdiggjorde deres uddannelse som bygningskonstruktør i januar 2024.

At skulle i praktik hos Dansk Boligbyg lå ikke fjernt for Lærke Kristine Bech. Hun havde nemlig kendt til Dansk Boligbyg længe. Et familiemedlem arbejdede allerede i organisationen, og havde været en del af Dansk Boligbyg i mange år. Derfor var det helt naturligt for Lærke at søge praktik hos Dansk Boligbyg, da hun på sit 5. semester af bygningskonstruktøruddannelsen skulle ud i praktik. Gennem sin praktikperiode blev Lærke tilknyttet byggeriet for Plushusene i Lisbjerg.

”Det har været en stor øjenåbner at se, hvordan byggestyring fungerer i praksis. Nu kommer jeg fra en gymnasial uddannelse, så jeg har ikke tidligere bevæget mig rundt på en byggeplads eller haft med håndværk at gøre. Boligbyg har været gode til at inddrage en og besvare alle ens spørgsmål,” siger Lærke Kristine Bech, da hun skal fortælle, hvad det bedste ved hendes praktikperiode har været og fortsætter:

”Jeg har fået et godt indblik i, hvordan et byggeprojekt bliver håndteret ned til de små detaljer. Så alt har været superrelevant og lærerigt. Derudover har der været rig mulighed for at opnå de læringsmål, jeg havde sat mig for med min uddannelse.”


Fortsætter i den samme branche

For Mohammed Aqdus Rakhman var vejen ind i Dansk Boligbyg lidt anderledes. Efter at have færdiggjort sin studiepraktik hos NCC fik han muligheden for at blive studentermedhjælper på et af Dansk Boligbygs byggerier, hvor han kunne samarbejde med en projektleder, han kendte fra tidligere. Om skiftet fra NCC til Dansk Boligbyg fortæller Mohammed Aqdus Rakhman: ”NCC lærte mig godt op fra bunden, så jeg havde et solidt fundament at bygge videre på. Da jeg skiftede til Dansk Boligbyg fik jeg alt den information og oplæring, jeg havde brug for, så jeg kunne klare opgaverne på en tilfredsstillende måde. Så man kan sige, at jeg føler ikke, at der manglede noget, da jeg startede som studentermedhjælper.”

Skiftet fra studie til fuldtidsjob

At skulle skifte de vante, trygge rammer som studerende ud med et fuldtidsjob kan på mange måder være nervepirrende. Som Lærke Kristine Bech fortæller, så er man nu færdiguddannet, hvilket også betyder, at forventningerne naturligvis også er det højere, hvilket hun ser som en god ting. ”Jeg vil selvfølgelig få noget større ansvar, hvilket jeg glæder mig til,” siger hun og fortsætter: ” Jeg ser helt klart frem til at skulle tage mere ansvar og træffe flere selvstændige beslutninger. Derudover ser jeg frem til at lære en masse nyt hver dag fra mine dygtige kollegaer og bruge min tillærte viden både fra studiet og fra min praktikperiode.”

Mohammed Aqdus Rakhman supplerer: ”Jeg ved, at jeg kommer til at få mere og mere ansvar, og samtidig kommer jeg til at lære enormt meget. Og det glæder jeg mig til! Jeg er super motiveret til at gøre mit bedste og vise, hvad jeg kan hjælpe til med.”

Faglig udvikling i højsædet

I Dansk Boligbyg  er det vigtigt for os at kunne tilbyde de bedste vilkår for vores praktikanter og studentermedhjælpere, sådan at vi kan være med til at uddanne dygtige kommende projektledere og byggeledere. Vores praktikanter og studerende integreres fuldt ud i teamet på byggepladserne, hvilket sikrer dem optimale muligheder for at opleve byggelederens rolle i praksis.

Vi stræber efter, at praktikperioden kendetegnes af et højt fagligt niveau, og vi ønsker, at praktikanterne fra begyndelsen påtager sig selvstændigt ansvar for forskellige opgaver inden for områder som byggeledelse, planlægning, koordinering, kvalitetsstyring og ikke mindst i forhold til dialogen med underentreprenører.

Ønsker du også at starte din fremtidige karriere hos Dansk Boligbyg? Lige nu er vi på jagt efter praktikanter, der har lyst til at blive en del af vores byggesager i efteråret 2024. Læs stillingsopslaget HER.

Gå til aktuelt