Første spadestik er nu taget til plejecentret Vonsild Have

Byggeriet af Danmarks første plejecenter som Offentligt-Privat-Partnerskab er nu gået i gang. Det første spadestik blev taget primo september af Koldings borgmester samtidig med, at nedrivningen af det gamle og utidssvarende plejecenter i Vonsild er i gang.

Det nye plejecenter med næsten 6.000 etagemeter og 60 plejeboliger skal være klar til ibrugtagning i marts 2015. Prisen for Vonsild Have plejecenter er godt en halv milliard kr. Alene entreprisesummen er 93 mill. kr. excl. moms.

Attendo A/S Danmark er ansvarlig for det samlede projekt, herunder for driften over 20 år efter at plejecentret er taget i brug. Attendo er Skandinaviens største omsorgs-virksomhed, og er etableret i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Attendo A/S Danmark er et datterselskab til Attendo AB Sverige.

Dansk Boligbyg a/s er som totalentreprenør ansvarlig for opførelsen af plejecentret. Siden 2003 har vi enten opført eller renoveret 20 projekter med ældre- og plejeboliger med et samlet etageareal på 78.223 m2 og en samlet entreprisesum på 787 mill kr.

Samarbejdspartnere i det team, der med Dansk Boligbyg a/s som totalentreprenør skal opføre det første OPP-plejecenter i Danmark, er arkitektfirmaerne Luplau & Poulsen og Hune & Elkjær, Århus, samt Terra Nova landskabsarkitekter, Kemp & Lauritzen og Niras.

OBS! Se evt. mere om projektet nedenfor under overskriften:

Første OPP-projekt i Danmark:
"Historisk" kontrakt om opførelse af plejecenter

Bygherrens repræsentant, borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune, og Dorte Kofod, chef for Attendo Danmark A/S (yderst th.) tog sammen med lokale Vonsild-borgere det første spadestik til det nye Vonsild Have plejecenter.

Gå til aktuelt