Indvielse af ny bygning til Handelsgymnasium Rønde

Fredag den 25. marts 2011 blev en ny bygning til Handelsgymnasium Rønde på Djursland taget i brug - først ved en reception og om aftenen med en fest, arrangeret af eleverne. Byggeriet fik mange rosende ord med på vejen i en række taler, og farvesætningen blev fremhævet: "Miljøfarver kan give kreative, innovative kompetencer - netop kvaliteter, der er brug for i et godt læringsmiljø", sagde borgmester Kirstine Bille, Syddjurs kommune.

Den nye bygning, der ligger i tilknytning til Rønde Idrætscenter, bliver nu til gavn for centret, "Viden Djurs", for Handelsgymnasium Rønde - og alle unge på Djursland.

Den nuværende idrætshal i Rønde er udbygget til også at indeholde et undervisningsafsnit med klasselokaler for Rønde Handelsgymnasium. Det er første gang i Danmark, at to selvejende institutioner samles under samme tag på denne måde.

Byggeriet er i tre etager på ialt 1.200 m2, fordelt med 400 m2 på hver etage. Stueetagen på 484 m2 er indrettet til fitness rum med dertil hørende omklædningsfaciliteter. Der er lagt vægt på at samle de eksisterende bygninger, så de fremstår som en helhed. Byggeprojektet omfatter desuden ny hovedindgang og et nyt foyer-område på 240 m2.

Første spadestik blev taget den 31. august 2010, og der var således indvielse på byggeriet over to omgange cirka et år senere - med den endelige indvielse af det samlede projekt den 13. maj 2011, bl.a. med deltagelse af undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V).

Fra indvielsen: Tv. borgmester i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille, i midten undervisningsminister Troels Lund Poulsen, og th. bestyrelsesformand Jan Hansen, der sammen klipper "den røde snor".

Gå til aktuelt