Konstruktør-finalist bliver byggeleder

Tobias Faurholt er nyuddannet bygningskonstruktør og begyndte den 18. juli i jobbet som byggeleder hos Dansk Boligbyg på Fyn. Han har allerede erfaring med at arbejde for Dansk Boligbyg, hvor han har arbejdet under uddannelsen. Praktik og studiejob var en kilde til læring og en medvirkende faktor i Tobias Faurholts suveræne bachelorprojekt, der er blevet nomineret til Konstruktørernes Dimittendpris.  

Mens Tobias Faurholt skrev sit bachelorprojekt, arbejdede han som studentermedhjælp hos Dansk Boligbyg. Projektet omhandlede kvalitetssikring, nærmere bestemt DS 1140, og Tobias Faurholt brugte Dansk Boligbygs byggepladser og medarbejdere til at se DS 1140 brugt i praksis. 

Han er nu kommet i finalen for bedste bachelorprojekt og har muligheden for at vinde Konstruktørernes Dimittendpris. Prisen bliver uddelt i oktober, og vi hos Dansk Boligbyg håber selvfølgelig, at det er Tobias Faurholt, som står tilbage som vinder. 

I sit nye job som byggeleder hos Dansk Boligbyg skal Tobias Faurholt hjælpe med at færdiggøre boligbyggeriet på Nordre Havnekaj i Kerteminde. Her opfører Dansk Boligbyg 52 lejeboliger og 18 ejerboliger for Milestone Development Group. I rollen som byggeleder skal Tobias Faurholt bl.a. arbejde med kvalitetssikring og bruge sin store viden om DS 1140 til at kontrollere de bærende konstruktioner i byggeprojektet. Han ser frem til at få noget mere praktisk erfaring og udvikle sine kompetencer.

”Som nyuddannet bygningskonstruktør er det fantastisk at få lov til koble teori og praksis i selskab med virkelig dygtige mennesker, og selvom jeg er ny i faget, er Dansk Boligbyg ikke bange for at give mig ansvar, hvilket giver mig mulighed for at vokse med opgaven,” siger Tobias Faurholt. 

Foruden de mange muligheder for kompetenceudvikling hos Dansk Boligbyg er Tobias Faurholt også glad for den kultur, der hersker på arbejdspladsen:

”Man kan godt tænke, at man skal være af en bestemt støbning, når man første gang træder ud på en byggeplads, men hos Dansk Boligbyg er der plads til alle, og vi er gode til at sparre med hinanden og hjælpe hinanden, når der er brug for det,” siger han.

Tobias Faurholt vil i sit arbejde som byggeleder blive ved med at styrke den gode kultur på byggepladsen og fremme det gode samarbejde. Derfor vil han også arbejde med at optimere kommunikationen på byggepladsen og skabe tillidsfulde relationer mellem forskellige mennesker og faggrupper. 

Tobias Faurholt er 26 år og bor i Næsby tæt ved Odense sammen med sin kæreste og hund. Når han ikke arbejder, holder han af at gåture i naturen sammen med sin golden retriever Katy.  

Gå til aktuelt