Krebsehusene i Esbjerg - Fremtidens seniorby

Dansk Boligbyg a/s opfører i totalentreprise ”Krebsehusene” – ”Fremtidens seniorby” – for Claus Sørensen Ejendomme A/S. Det nyskabende, seniorvenlige byggeri ligger i naturskønne omgivelser ved Grønlandsvej ud til Krebsestien og Nørreskoven i Gjesing ved Esbjerg. Der var rejsegilde på projektet torsdag den 4. november 2021.

Projektet omfatter 76 boliger, der er opdelt på to bebyggelser, placeret på hver side af et nyt plejecenter, ”Sirius Seniorbo”. Lejeboligerne bliver i 2 størrelser – henholdsvis ca. 70 m2 og ca. 90 m2, og indrettes som 2- og 3-værelses lejligheder med ens grund-indretning. Alle boliger får desuden egen, opmærket P-plads.

Boligerne placeres i 2 karréer på henholdsvis 2 og 4 etager, som begge omkranser et stort glasoverdækket atrium-miljø. Alle boliger får direkte adgang og udsigt til et spændende gårdrum/ atriummiljø, der indrettes med grønne planter, træer, vand og opholds- og aktivitetsområder. Bl.a. bliver der plantet palmer, og anlagt en Petanque-bane.

Hver bolig i stueetagen får en lille terrasse, og alle øvrige boliger får altan. Der etableres elevator i hvert gårdrum, som via en svalegang forbinder til boligen. Desuden etableres der mindre opholdsområder på svalegangene, der kan benyttes til ophold og socialt samvær.

En af idéerne bag projektet er, at der i det beskyttede fællesskab skal være plads og mulighed for at mødes og være sammen med naboer, venner og familie samt nyde naturen uden at skulle bekymre sig om regn og kulde. Beboerne i Krebsehusene får desuden mulighed for at anvende faciliteter på plejecentret, ligesom der i tilknytning til plejecentret og Krebsehusene opføres et nyt, moderne lægehus.

Det samlede etageareal i Krebsehusene udgør 6.010 m2, hvortil kommer 1.253 m2 atriumgård/orangeri. De 76 boliger er fordelt på ”Nord” – 42 boliger med 3.247 m2 boligareal og 696 m2 atriumgård/orangeri, og ”Syd” – 34 boliger med 2.763 m2 og 557 m2 atriumgård/orangeri.

Projektet afleveres til bygherren henholdsvis den 1. februar og den 1. april 2022.

Dansk Boligbyg a/s samarbejder bl.a. med Arkitekt Friis & Moltke og rådgivende ingeniører er Ingeniør’ne.

(Visualiseringer: Friis & Moltke).

Gå til aktuelt