Nordbjerget - 172 boliger i Aarhus Nord

Ultimo juni 2020 påbegyndes et nyt hovedentreprise-projekt i Aarhus, hvor Dansk Boligbyg a/s skal opføre 172 boliger og tilhørende P-kælder for Udviklingsselskabet Randersvej ApS, Aarhus. Arkitekt og totalrådgiver er Eriksen Arkitekter, og projektet er udviklet af Eriksen Group A/S og KAUP.

Projektet "Nordbjerget" ligger på Christiansbjerg i den nordlige del af Aarhus, hvor planlægningen af boligerne med et samlet etageareal på 18.000 m2 er gået i gang. Området ligger mellem Randersvej, Stockholmsgade, Kalmargade og Malmøgade. 

Bebyggelsen bliver på 2-6 etager, og kommer til at danne rammen om et nyt attraktivt område for både familier, unge og ældre med varierende typer af boliger i et stort grønt fælles areal. Arkitekturen skal afspejle gavlhus-motivet, hvor tagfladen skaber en sammenhængende linje langs indfaldsvejen. Bygningshøjderne skifter, og skyder sig ud og ind, så der skabes et dynamisk forløb. Bebyggelsen vil også indeholde rækkehuse i to plan med egne haver, som bliver en del af et samlet gårdanlæg. 

Hele bebyggelsen opføres i tegl i lyse nuancer, der understreges med mønstertegl og fremtrædende rammer. Via store vinduespartier og altaner mod gårdrummet bliver lejlighederne gjort særligt attraktive. 

Kontraktsummen udgør 182,2 mill. kr., og projektet skal afleveres den 14. september 2022.

(Visualiseringer: Eriksen Arkitekter M.A.A., Aarhus).

Gå til aktuelt