Nyt liv i ikonisk bygning i Hillerød

24/11 - 2017

Dansk Boligbyg a/s er totalentreprenør på ombygning af Hillerøds gamle, arkitekttegnede alderdomshjem på Kirsebærbakken, der forvandles til 56 nye almene klimavenlige boliger. Det første spadestik til projektet blev taget af borgmester Dorte Meldgaard, som bl.a. sagde, at når de 56 familieboliger står færdige i 2019, så er det præcis 100 år siden alderdomshjemmet blev bygget med navnet "Under Bakken". Det blev i sin tid tegnet af arkitekt Carl Lundquist, der boede i byen, hvor han har sat et tydeligt aftryk. Allerede før det første spadestik blev taget, er over 500 skrevet på venteliste hos bygherren, Domea.

Det gamle alderdomshjem består af en hovedbygning med to sidefløje, der nu bliver forlænget med separate bygninger. Stilmæssigt kommer de to nyopførelser til at passe sammen med Carl Lundquists oprindelige mesterværk. Eigil Madsen fra TNT arkitekter sagde, at den røde tråd fastholdes i byggeriet, men tråden bliver bare gul i stedet for rød, fordi det gamle hus jo er malet i gult, hvorfor det har været naturligt at fortsætte med den gule farve også i nybyggeriet. Og projektleder Tine Rehné Jensen fra bygherren Domea sagde bl.a., at det, som vi bygger på, kommer til at stå i samme materiale - mursten med gult puds. Og også vinduerne i nybyggeriet kommer til at holde stilen som for 100 år siden.

De fleste boliger får adgang til terrasse eller altan. Og udover boligerne omfatter projektet også et beboerlokale med køkken. De 56 almene boliger er fordelt med 12 stk. 4-rums, 34 stk. 3-rums og 10 stk. 2-rums boliger. Boligarealet varierer fra 44 til 137 m2. Lejligheds-komplekset bliver iøvrigt indrettet, så det lever op til lokalplanens krav om udnyttelse af vand ovenfra. Det betyder, at toiletterne ikke skyller ud med postevand, men med regnvand. Og når bygningerne på Kirsebærbakken er klar til de første beboere, vil de omkranse en grøn gård med fællesareal og små haver.

Gå til aktuelt