Olympos Sports Academy - Elitesports-efterskole

Dansk Boligbyg, Odense-afdelingen, opfører i hovedentreprise et spekulært projekt i bydelen Bolbro, Odense med opstart 1. september 2020 og aflevering til bygherren, Olympos Sports Academy, Odense, den 1. juli 2021.

Elitesports-efterskolen med et etageareal på 2.800 m2 opføres på en grund mellem Odense Stadion og Odense Atletikstadion. En grund, som Odense Kommune har doneret til Olympos Sports Academy.

Elitesports-efterskolen består af 30 elevværelser (4-sengs stuer med eget bad) 2 lærerboliger, 5 undervisningslokaler, storkøkken og fælles opholdsareal, mødelokaler fordelt på 2 plan samt kælder med teknik, kølerum, omklædning og cykelkælder. Efterskolen får således plads til 120 elitesports-elever.

Indvendigt kommer bygningen til at stå med rå beton-overflader, troldtekt-lofter samt vinyl- og gummibelægning på gulvene. Udvendigt beklædes husene med træ, og med sedum på taget. 

Projektet har en byggetid på 10 måneder - fra 1. september 2020 til 1. juli 2021. Dansk Boligbyg samarbejder med arkitekt Jesper Thyge Brøgger og rådgivende ingeniør Henry Jensen. Flemming Juul er Dansk Boligbygs ansvarlige for projektet. 

Når Odense Kommune har valgt at overdrage grunden, er det fordi efterskoler ifølge Efterskoleloven selv skal eje den grund, som de ligger på hvis de skal have statstilskud. Udvalgte eksisterende træer på området bliver bevaret, og på de områder, hvor der ikke bygges, skal der fortsat være grønt.

Derudover har det været et ønske, at skolens facade og tag primært opføres i træ og beplantning for at sikre, at det er tilpaset de omkringliggende grønne områder.

  

Gå til aktuelt