Rejsegilde for flittige håndværkere og nysgerrige naboer

Dansk Boligbyg er godt i gang med at udføre totalentreprisen på 131 nye varierede og topmoderne lejligheder på Ceres Allé 11 i Aarhus. Projektet er det sidste udviklingsprojekt på stedet og fuldender udviklingen af den nye bydel.

Den 28. september var der rejsegilde til ære for de mange flittige håndværkere og nysgerrige naboer fra kvarterets øvrige bebyggelse.

Byggeriet af den nye boligkarre opføres på en sokkelgrund, hvilket stiller ekstra store krav til planlægningen og samarbejdet i byggeriet, fordi pladsen til rådighed for materialer og mandskab er meget begrænset.

Planlægning og samarbejde løser byggelogistikken

”Jeg er meget tilfreds med den måde, vi finder ud af at arbejde sammen her og løse de udfordringer, som begrænset plads betyder. Tak til bygherren for den gode dialog og forståelse, tak til rådgiverne for jeres engagement, tak til dygtige og flittige håndværkere og tak til mit team fra Dansk Boligbyg,” sagde projektchef Kenneth Kastbjerg Kreutzfeldt fra Dansk Boligbyg blandt andet i sin tale.

Inden da havde bygherrens repræsentant, Morten Thomassen, som er tegnestuechef og arkitekt maa hos Olav de Linde, bedt forsamlingen om at udbringe et trefoldigt leve for de nye boliger:

”Med Ceres Allé 11 er det Olav de Lindes ambition at skabe varierede boliger, som passer godt til fremtidens lejeboligmarked med en god kombination af høj boligkvalitet, beboerfællesskaber, tagterrasser og grønne uderum. Det er en stor fornøjelse for os at se boligerne tage form,” sagde han blandt andet.

Kvalitetsboliger til privat og almen udlejning

Byggeriet er et kombineret privat og alment byggeri, så også det almene boligselskab Alboa, som til næste sommer kommer til at overtage 30 af de nye lejligheder, var repræsenteret ved rejsegildet med byggechef Niels Eilersgaard. Han kunne glæde sig over at se byggeriet med både udvendige og indvendige kvaliteter tage form.

Facaderne er i en blødstrøgen sten med gule nuancer, mens penthouse-lejlighedernes facade bliver udført i aluminiumskomposit. Alle boliger får egetræsgulve og køkken-, bad- og skabsindretning i god kvalitet samt altan med terrassebrædder i hårdttræ og glasværn. Gulvene i fællesarealer udføres med en natursten, og det samme gælder badeværelserne i boliger. Lejlighedernes størrelse varierer mellem 41 og 142 kvadratmeter, og alle lejligheder får adgang til fælles lukket gårdhave, tagterrasser og P-kælder. Desuden kommer ejendomme til at rumme to erhvervslejemål.

Nysgerrige naboer kiggede forbi

Blandt de mange håndværkere i arbejdstøj og sikkerhedssko var også en blandet skare af naboer fra de omkringliggende boligblokke. De har med interesse fulgt byggeriet og benyttede lejligheden til at få et kig ind i projektet, og hvad der bydes deres fremtidige naboer. Nogle blev også vist rundt af medarbejdere fra Dansk Boligbyg:

”Det var godt nok spændende at se det hele indefra. Vi bor jo lige ved siden af og har med interesse fulgt byggeriet,” sagde en af naboerne blandt andet.

Naboer, håndværkere, rådgivere og bygherrer kunne desuden glæde sig over den grillbuffet, som en lokal slagter stillede an. Stilfuldt serveret på porcelæn og bestik fra lokale genbrugsbutikker.

Lejlighederne afleveres efter planen til Olav de Linde og Alboa i maj 2023.

Gå til aktuelt