Rejsegilde for madglade seniorer

Et nyt seniorbofællesskab er ved at rejse sig på Nørrebro i København. For boligselskabet Domea opfører vi i totalentreprise 33 boliger til seniorer, fordelt på 2- og 3-værelses lejelejligheder samt et stort fællesrum i stueetagen. Projektet bygger på et initiativ fra seniorgruppen ”Den Tredje Revle”, der projekt-samarbejder med Danske Funktionærers Boligselskab, DFB og Domea.dk

Der var velbesøgt rejsegilde ultimo august på projektet, der afleveres til bygherren i sommeren 2020 som et fællesskab med seniorer, interesseret i mad og økologi. Det er nemlig sådan, at netop det her fællesskab er interesserede i at have mad som omdrejningspunkt. Det betyder bl.a., at de siger ja til fællesspisning fem dage om ugen.

Det samlede etageareal udgør 2.550 m2, og i hver lejlighed vil der også være eget køkken, ligesom der på stueplan udover fællesrummet også etableres en terrasse og et udekøkken. ”Den Tredje Revle” er drevet af de frivillige initiativtagere, der har haft projektet undervejs siden 2012. Seniorbofællesskabet er et af syv igangværende projekter af sin slags i Københavns Kommune. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet siger 80.000 ældre, at de har et ønske om at flytte i bofællesskab. På landsplan findes der ca. 7.000 af den slags boliger.

Under rejsegildet var der 7 på talerstolen:

Charlotte Nørbak, direktør for byggeri og byggeudvikling i Domea var ”ordstyrer”

Overborgmester Frank Jensen, Københavns Kommune

Stedfortrædende TMF (Teknik- og Miljø Forvaltningen), borgmester Karina Vestergård Madsen

Ole Christian Larsen fra Danske Funktionærers Boligselskab

Karen Henriksen og Lisbeth Simonsen fra Den Tredje Revle (fællestale)

Bente Priess Andersen, adm. direktør i arkitektfirmaet Mangor & Nagel

Og til sidst byggeleder Rune Sylvester Sørensen, Dansk Boligbyg.

Gå til aktuelt