Rejsegilde på 103 boliger i Digterparken i Varde

I "Digterparken" i centrum af Varde opfører vi i totalentreprise for Domea, Varde 103 familieboliger, fordelt på henholdsvis 3 og 4 etager, samt 16 rækkeboliger i to plan.

Der var rejsegilde på projektet mandag den 6. maj, samme dag, som de første 12 altaner blev monteret. 

På rejsegildet var der ikke mindst rosende ord til håndværkerne for flot og veludført arbejde.

Birgith Albertsen, fmd., Domea Varde, bygherre:

I gør det godt, og det skrider godt frem i byggeriet. I juni 2020 slår vi os sammen med boligforeninger fra Esbjerg og Ølgod – med nyt navn: Bolig Sydvest. Større og stærkere, et bredere felt at arbejde med. Her-og-nu kigger vi på det største byggeri i Varde, som samtidig er det første, som Domea Varde har projekteret i mange år. Jeg håber, vi i årene fremover kan bygge endnu mere. Mange i Varde kigger gennem hegnet, og får mulighed for at komme indenfor senere på året til Åbent Hus. Digterparken ligger meget centralt, og det kan jeg også se på vores meget lange venteliste.

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

Det her ser rigtig spændende ud, et kvalitetsbyggeri, der bliver eftertragtet årtier frem i tiden i vores by. Centralt, og tæt på alting. Godt på vej, halvt færdig. Tegner konjunkturerne af det, som det gerne skal blive – nemlig et kvalitetssted at bo og leve. Domea er med til at sætte dagsordenen – at man kan flytte fra egen bolig til lejebolig. Vi arbejder med fremtiden – 2023, 2029, 2035 – hvordan gør vi det rigtigt? Jeg glæder mig i den grad til at se det færdige resultat.

Eigil Madsen, TNT-arkitekter:

Vores opgave var primært at tegne nogle huse, der var bygbare til prisen uden at gå på kompromis på kvaliteten. Og det synes jeg faktisk er lykkedes rigtig godt. Når man, som i dag, kan se hvordan de første altaner er hængt op, så tegner det rigtig godt. Det, der bygges, er huse med enkelt formsprog og rigtig godt lysindfald. Til efteråret kan vi glæde os over en ung, smuk bebyggelse med enkle former. De bedste visioner og planer er nyttesløse, hvis der ikke fandtes rigtig gode håndværkere til at realisere dem. De forudsætninger er til stede her – vi har haft, som på alle mulige andre byggesager med Dansk Boligbyg – et rigtig, rigtig godt samarbejde på den her sag. Jannik, Søren og Ib. Tak for et rigtig godt samarbejde med jer – og også til Steen fra Domea. Tak til håndværkerne for en rigtig god byggeproces; det er yderst sjældent, vi bliver ringet op om problemer. Det tegner på en god proces blandt håndværkerne.

Jannik Jensen, afdelingsleder i Dansk Boligbyg a/s:

Tak til håndværkerne på Søren og Ibs og egne vegne. Det, som jeg hører, er at I er rigtig gode til at få det til at glide sammen. Vi kan have nok så gode kvaliteter inde hos os, men det er nu en gang ikke os, der bygger husene – det er derimod jer, og det ser rigtig godt ud. Tak for det – og tillykke!

Steen Thomsen, arkitekt i Domea:

Tak til Birgith og bestyrelsen, der har været meget engageret og proaktiv om denne proces, og også meget vedholdende om nogle ting, der har gjort, at projektet faktisk er blevet bedre. Det er ikke altid, vi oplever det. Og kommunen har været ekstremt god at samarbejde med – hver gang, der har været en udfordring, så er I løsningsorienteret. ”Vi finder en løsning”, siger I altid – og det går som regel meget hurtigt. Tak til Dansk Boligbyg – vi har arbejdet sammen i mange år. Vi stoler på hinanden. I er dygtige, og I får altid nogle gode folk på, og det er vigtigt. Og I har i hvert fald fået nogle knalddygtige håndværkere på. Jeg har aldrig hørt om problemer på den her byggeplads, og det tyder på, at det bare fungerer – og det selv om I ikke er fra samme firma. Det er helt fantastisk. Og jeg glæder mig til at komme herud igen til indvielsen.

Fotos: De første altaner. Rejsegilde-krans. Birgith Albertsen og Steen Thomsen, Domea.

Gå til aktuelt