Rejsegilde på 33 nye boliger på Dyrskuepladsen i Juelsminde

Der var strålende solskin og højt humør tirsdag den 18. september under rejsegildet på byggeriet af 33 boliger på Dyrskuepladsen i Juelsminde for Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab af 1946. Her er vi hovedentreprenør på opførelsen af 12 ét-plans dobbelthuse med 24 boliger på mellem 100 og 115 m2, samt 2 rækkehuse med i alt 9 boliger, hver på 87 m2. Dyrskuepladsen er en 17.500 m2 stor hjørnegrund, centralt beliggende i Juelsminde. Det samlede etageareal på boligerne er 3.521 m2.

I sin tale på rejsegildet kunne boligforeningens formand, Inga Hansen fortælle, at 200 allerede står på venteliste. Desuden var der taler af Juelsmindes borgmester, Kasper Glyngø, direktør i JAB af 1946, Henrik Alleslev og af afdelingsleder i Dansk Boligbyg, Bjarke R. Pedersen.

Rækkehusene opføres med facader i gule mursten, der brydes af lette partier plank, monteret som klink. Taget bliver af tagpap, og får let skrånende hældning. Området bliver begrønnet, og der etableres regnvandsbassin.

Dyrskuepladsen ligger mellem Strandhusevej og Petersmindevej, og har ligget som et grønt område gennem en årrække, hvor den bl.a. har lagt græs til Havnefesten i Juelsminde. Henrik Alleslev gjorde iøvrigt opmærksom på, at projektet er blevet en realitet ved en tilfældighed, idet man ikke regnede med, at det var muligt at bygge på arealet. I stedet var der planer om at bygge boliger nær trælasthandelen i Juelsminde. Men jordbunds-undersøgelser mv. viste, at det alligevel var muligt at bygge på Dyrskuepladsen, så nu ser 33 kommende lejere frem til at kunne flytte ind i sommeren 2019.

Gå til aktuelt