Rejsegilde på 352 ungdomsboliger i Gellerup

Torsdag den 1. november var der rejsegilde på 352 kollegieboliger i Gellerup som totalentreprise for Brabrand Boligforening. Et visionært projekt, der markerer starten på en ny bydel i Aarhus. Kollegieboligerne har fokus på fællesskab, og de er fordelt på tre størrelser fra 16,4 til 39,1 m2 og henholdsvis 1, 1½ og 2 værelses boliger. Boligerne opføres i 26 klynger, der hver har fælles køkken og opholdsområde. Studiemiljø, iværksættermiljø, en kælder med cykelværksted og wi-fi, vaskeplads i gårdrummet mellem klyngerne - og næsten 700 m2 tagterrasse med plads til ophold, små drivhuse, grill, hygge og fællesskab.

Rejsegildet fandt sted i den kommende lounge og fællesområdet, og der var taler af Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, Jacob Tonsgaard, projektleder i Brabrand Boligforening, Odd Pedersen fra Rambøll Arkitektur, og af projektchef Søren Legind Larsen, Dansk Boligbyg a/s.

Odd Pedersen fra Rambøll Arkitektur sagde bl.a.: -  En kæmpe stor ros til Brabrand Boligforening for hele set-up’et. Ros for jeres engagement både i projekteringsforløbet og under udførelsen. Der er hele tiden en fantastisk ånd her på pladsen - både blandt håndværkerne, hele tiden en god lydhørhed for gode argumenter, at holde den røde tråd og skabe de allerbedste rammer for de kommende beboere. En stor tak til samarbejdet med Dansk Boligbyg. Det har bestemt ikke været en nem opgave at få projektet til at gå op i en højere enhed, som vi nok skal nå i mål med. Boligbyggeri i dag er blevet ekstremt komplekst, både i teknisk og funktionel henseende. De færreste udenforstående kan overhovedet forestille sig hvor mange kilometer kabler, installationer, ventilationsrør etc. der skal til for at få 352 boliger og fællesfaciliteter til at spille sammen. Og trods kompleksiteten formår I alligevel at bevare en tryghed i hele gruppen. Alle har tiltro til, at det kører uden at I mister lydhørheden for de gode argumenter – noget, vi arkitekter sætter stor pris på.

-Jeg har aldrig før oplevet en totalentreprise-konkurrence blive realiseret så tro og tæt på konkurrenceforslaget som det, vi ser her. Der er faktisk ikke en eneste lillebitte del af det oprindelige oplæg, der er blevet ofret i den her barske realiseringsverden. Og det skyldes ikke mindst, at I i Dansk Boligbyg har været med på ikke bare at vælge den nemme løsning, men også været åbne for at undersøge en bred vifte af muligheder for hele tiden at finde den rigtige løsning. En stor tak til UE’erne. Det tegner sig rigtig godt – kvalitetsniveauet er meget højt, og fortsætter det sådan, ender det med at vi får et resultat, der bliver en reference for mange andre fremtidige boligbyggerier, og som vi alle sammen kan være stolte af. Kollegiet vil ganske enkelt stå som et markant element i det revitaliserede Gellerup, og pege ud mod fremtiden, sagde Odd Pedersen, Rambøll Arkitektur.

Gå til aktuelt