Rejsegilde på 56 almene boliger med fokus på bæredygtighed i Hillerød

Primo september 2018 var der velbesøgt rejsegilde på Kirsebærbakken 2 i Hillerød, hvor vi i hovedentreprise for Boligselskabet Domea totalrenoverer og udbygger det gamle alderdomshjem "Under bakken" fra 1919, tegnet af arkitekt Carl Lundquist. Her bliver der 56 klimavenlige almene boliger med 2, 3 og 4 rum og egen terrasse eller altan. Udover boligerne omfatter projektet også et beboerlokale med køkken. Projektet omfatter boliger både i den eksisterende hovedbygning og i nye bygninger, der opføres på grunden. Der er et grønt gårdområde, som er afgrænset af bygninger på tre sider. Herved skabes et stort, lyst gårdrum, der er tænkt som bebyggelsens sociale rum - et rum, der skal bruges på de gåendes og børnenes præmisser.

Lejlighederne i det eksisterende byggeri er disponeret med toilet og baderum i midten af bygningen, mens køkkenet vender mod gården. De nye bygninger indeholder 1 plans lejligheder i stueplan, der får adgang til terræn og med flisebelagte terrasser ud for hver bolig. Etagearealet udgør 5.072 m2, arkitekter på projektet er tnt arkitekter, mens OBH-gruppen er rådgivende ingeniører.

Bæredygtigheden er i fokus i projektet. Regnvandet på tage og belægninger ledes således til haveanlægget, og vand fra tage anvendes desuden til toiletskyl. Renoveringsprojektet blev påbegyndt i november 2017, og afleveres til Boligselskabet Domea om et år - i september 2019.

Under det velbesøgte rejsegilde var der taler af Hillerød Kommunes borgmester, Kirsten Jensen, af Karin Thomsen, formand for Boligselskabet Domea, Hillerød, og af arkitekt Eigil Madsen fra tnt arkitekter. 

Gå til aktuelt