Rejsegilde på ”Det Favnende Studiehus” i Aarhus

Der blev uddelt meget ros til både arkitekter og ingeniører, Dansk Boligbyg og håndværkerne, da der den 22. august var meget velbesøgt rejsegilde på ”Det Favnende Studiehus” i Aarhus med Boligkontoret Århus som bygherre. Totalentreprise-projektet med et etageareal på 7.181 m2 består af fire klynger med i alt 129 boliger. Projektet forventes certificeret til DGNB Guld. Hver klynge har sin egen opgang, og det er muligt at bevæge sig på tværs af bygningen. Projektet er målrettet både phd.-studerende og postdoc familier, og det afleveres til bygherren i juni 2020.

Under rejsegildet sagde bygge- og innovationschef Erik Frehr, Boligkontoret Århus bl.a.: - Det er altid fantastisk at se det, man har arbejdet med, komme op, og denne gang er udførelsen lagt i hænderne på Dansk Boligbyg sammen med deres rådgivere, ADEPT og Luplau & Poulsen, Opland og Niras. Vi har nok alle sammen hørt gode historier om entreprenører, der siger én ting, men gør noget andet, og gerne bliver lidt dyrere en gang imellem. Men det har vi på ingen måde haft her. Det har været en yderst positiv oplevelse at samarbejde med jer. Samarbejdet om fremdriften har været meget, meget positiv. Og det skal I og jeres rådgivere og håndværkere på pladsen have ros og stor tak for. Det er dejligt at se, når noget kører sådan. Det er ikke noget, der kommer af sig selv, men kun hvis man vil, og har fokus på det. Så vi glæder os rigtig meget til det fortsatte samarbejde med jer alle frem mod afleveringen i 2020.

Arkitekt og partner i ADEPT, Anders Lonka, sagde bl.a.: - Jeg står her for et samlet rådgivningsteam med Dansk Boligbyg i spidsen, og vil gerne sige en stor tak til alle håndværkerne og Boligkontoret Aarhus. Tak fordi I har de ambitioner I har – bl.a. at være med til at lave noget, der forhåbentlig bliver DGNB Guld certificeret. Det er ret specielt og unikt, og det er der ikke særlig mange, der er blevet forundt i Danmark. Vi elsker at lave boliger, der går op i bæredygtighed, fællesskab og nærmiljøet. Og det her hus har alle tre egenskaber. Her er fælles tagterrasse og fælles stueetage ud mod gaden, og man får det her fantastiske gårdrum, hvor der også kommer fælleskøkken i midten, som skal være med til at aktivere fællesskabet, der kommer på tværs af bygningen. Det vil gøre rigtig mange danske og udenlandske studerende glade for at være her.

Direktør for Boligkontoret Århus, Morten Homann, sagde bl.a.: Det her er det første sted i landet, hvor vi får et integreret byggeri, der kan levere boliger til phd. studerende og postdoc familier. Vi har haft modet til at prøve kræfter med bæredygtigt certificeret byggeri, og er samtidig gået efter noget flot arkitektur. Ros til Anders Lonka og hele teamet bag for mod til at være modige og kompetente. Men det var først da det kom i hænderne på en kompetent entreprenør, at vi faktisk også fik et hus op at stå.  Stor tak til Dansk Boligbyg for det. Og til syvende og sidst er det jo håndværkerne, der har leveret en superhøj standard og superhøj kvalitet. I har holdt tidsplanerne, og vi står i dag med et hus, som ser supergodt ud, og det lover rigtig godt for den sidste del af slutspurten. Et projekt, vi i fællesskab kan være stolte af.

Formand for Boligkontoret Århus, Søren Høgsberg sagde bl.a. -Tak til arkitekter, ingeniører og Dansk Boligbyg. Det er altså blevet ”møj godt”, det I har lavet her. Vi vil gerne skabe boligområder, der opfordrer til fællesskab, hvor fælles demokratiske beslutninger er et omdrejningspunkt, og hvor nysgerrighed på livet, på hinanden og på byggeriet er en daglig og naturlig beskæftigelse. Det synes jeg, vi har nået med det her hus. Boligkontoret Århus vil gerne levere et arkitektonisk, socialt og bæredygtigt bidrag til boligbyggeri i Aarhus. Og om et år er huset fuldt af mennesker, der lever, studerer, producerer viden, forskning og nye ideer. Tillykke til ”Det Favnende Studiehus” og den fremtid, det er med til at give os.

Billedtekster:

Det Favnende Studiehus i Aarhus

Bygge- og innovationschef Erik Frehr, Boligkontoret Århus

Arkitekt og partner i ADEPT, Anders Lonka

Direktør for Boligkontoret Århus, Morten Homann

Formand for Boligkontoret Århus, Søren Høgsberg

Ydervæggene beklædes med teglplader fra Italien

Gå til aktuelt