Rejsegilde på det nye Kongens Ege i Randers

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da der primo juni var rejsegilde på vort hovedentreprise-projekt med renovering og ombygning af det hæderkronede Hotel Kongens Ege i Randers. Projektet på 11.194 m2 omfatter 50 eksklusive ejerlejligheder på 90 til 163  m2 samt hotel med 40 værelser og restaurant.
På rejsegildet sagde projektchef i Dansk Boligbyg a/s, Niels Erik Starup bl.a.: Jeg vil på vegne af bygherre Karsten Kirkegaard og Dansk Boligbyg byde alle velkommen til rejsegilde her på Kongens Ege. En særlig velkomst skal lyde til alle håndværkere, da det er jer, der får det til at se ud af noget, så vi nu kan se målet for enden af tunnelen. Vi kan i dag se tilbage på ca. 1½ års arbejde, som på mange måder har været udfordrende. Rom blev som bekendt ikke bygget på et enkelt år, og det gør Kongens Ege heller ikke. I dag, hvor vi står her, har vi brugt ca. 130.000 mandetimer eller ca. 75 mandeår ekskl. ferier.

Der har både været kendte udfordringer, som f.eks. hvor kranen skulle stå, og hvordan den kan stå på en skrænt. Her står den på 4 stk. brøndfundamenter, som er 1,2 m i diameter og 6 meter dybe, med en stor ringbjælke hen over toppen. Og det eksisterende dæk, som ikke kunne bære ret meget, har også været en kendt udfordring. Så er der alle de ukendte udfordringer, som f.eks. et hus, der er meget skævt, så der skal støbes på i den ene side, og skæres af i den anden side. Eksisterende trapperum med bjælker, som ikke var registreret, og som har betydet, at der skulle skæres af trappeelementer. Og etager, hvor hele trappeforløb skulle forskydes ud i facade på nogle af etagerne.

Men udfordringer, der lykkes, giver også tilfredsstillelse, som er med til at man efterfølgende siger: ”Det har jeg bygget, og det kan jeg være stolt af”. Jeg er sikker på, at alle vi, der har deltaget, synes det har været en oplevelse, når vi når til vejs ende. Resultatet kan vi ikke være i tvivl om – det bliver både smukt og unikt. Derudover har Kongens Ege en helt fantastisk beliggenhed, på en bakketop – og i en skov med en fantastisk udsigt. Samtidig med at resultatet bliver smukt, vil det også blive et nyt vartegn for Randers, som man kan se helt ude fra motorvejen. Og jeg håber, at de kommende beboere vil synes om disse værdier, og betragte det som et unikt sted at bo.

Gå til aktuelt