Rejsegilde på Havnehusene i Århus nye bydel - Århus Ø.

Fredag den 20. juni var der rejsegilde på "Havnehusene", 12.513 m2 boliger, der opføres som en gade med byhuse med fælles "grønt" gårdrum. Allerede nu tegner konturerne sig af bebyggelsen med forskellige bygningshøjder og anvendelse af forskellige slags mursten, fuger og murstens-forbandt på de ialt 7 boligblokke - alle med tagrum, der får overdækket tagterrasse.

Projektet´omfatter 83 almene boliger som familie- og seniorboliger, og 106 ungdomsboliger til 179 studerende. Familie- og seniorboligerne vil være klar til indflytning i foråret 2015 og ungdomsboligerne primo 2016.

"Havnehusene", hvor Dansk Boligbyg er totalentreprenør, er et af de mest spændende boligprojekter nogensinde i Århus. Projektet er et nul-energi byggeri, der opfylder de fremtidige energikrav både i 2020 og 2025. Alle lejligheder er gennemlyste og med udsigt over Århus Havn - og fra grønne arealer på tagene med bæredygtige sociale og miljømæssige funktioner, solfangere, drivhuse og områder til dyrkning af afgrøder.

På rejsegildet var der rosende ord med på vejen af borgmester Jacob Bundsgaard, Århus Kommune, formanden for bygherren, Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen og af arkitekt Erik Luplau fra arkitektfirmaet Luplau & Poulsen, Århus. Det helt store Dannebrogsflag var fundet frem til den historiske dag: 120 kvadratmeter, hejst op i en kran. 

Gå til aktuelt