Rejsegilde på 37 tryghedsboliger ved Horsens

Et år efter 1. spadestik kunne Boligforeningen AAB af 1938, Horsens, holde rejsegilde på byggeriet af 37 tryghedsboliger ved siden af plejehjemmet Tamdrup Centret i Lund, lidt udenfor Horsens. Boligerne, der er målrettet borgere over 60 år, forventes klar til indflytning den 1. november i år. Totalentreprise-projektet har et samlet etageareal på 3.600 m2. I boligforeningen er de 37 tryghedsboliger herefter ”Afdeling Lund Have”.

På rejsegildet sagde formanden for Boligforeningen AAB af 1938, Poul Erik Rasmussen, bl.a.: -Dette er i særdeleshed en stor dag, ikke mindst da vi måtte aflyse 1. spadestik på grund af Corona-pandemien. En stor tak til alle samarbejdspartnere, herunder Dansk Boligbyg for god styring af byggepladsen. De 37 nye boliger er fordelt på 14 boligenheder med 2-3 boliger i hver, og hver bolig har en størrelse mellem 94 og 97 m2.

-Oprindelsen er lidt tankevækkende: Borgmester Peter Sørensen var for 4 år siden, op til kommunalvalget dengang, herude for at indvie et springvand. Han spurgte så mig, da vi kiggede ud over marken her ved plejehjemmet, om ikke vi kunne bygge nogle tryghedsboliger. Jeg spurgte, om jeg skulle hente spaden med det samme – men det turde borgmesteren dog ikke sige ja til. Derefter fandt vi i et rigtig godt samarbejde med kommunen frem til hvordan ejerforholdene for marken var – og blev så enige om at bygge trygheds-boliger på den, sagde Poul Erik Rasmussen.

Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen sagde bl.a.: -Kommunen har en boligstrategi, hvor vi rigtig gerne vil bygge boliger i lokalområderne, så alle borgere kan blive boende i deres lokalområde så længe de vil. Og dette projekt er aktuelt det, der er længst fremme i kommunen. Det bliver givetvis attraktivt at flytte ind i en bolig her i Lund Have. Det er dejligt, at AAB har påtaget sig opgaven, for så ved vi, at projektet kommer godt i hus. Jeg forstår, at alt forløber planmæssigt, at der er styr på byggepladsen, og at prisen holder – og at der også kommer flotte udearealer. 

Bygherrerådgiver Erik Hansen sagde bl.a.: -Tak til AAB og ikke mindst byggeudvalget for godt samarbejde når alle beslutninger om byggeriets omfang og indhold skulle tages. En stor tak til Dansk Boligbyg for jeres indsats indtil nu, hvor Ole og Brian håndterer byggeriet på bedste vis i det daglige. Vi holder jo rejsegilde når håndværkernes veludførte arbejde er nået i rejsehøjde. Det er vi her – godt og vel endda som følge af Corona-pandemien.

Direktør i AAB af 1938, Steffen Møller Borgbjerg, sagde bl.a.: -Lige fra borgmesterens idé til hvor vi står nu, har været en fælles indsats med mange involverede, og vi glæder os nu meget til udlejningen af boligerne. En stor tak til Dansk Boligbyg og alle håndværkerne – vi glæder os over, at der altid er en god stemning på byggepladsen. Kun en græsplæne adskiller boligerne fra Tamdrup Centret, som boligforeningen også driver – her mødes mange mennesker til aktiviteter og fællesskaber. Foruden boligerne rummer projektet også et orangeri, som beboerne på Tamdrup Centret også får adgang til, ligesom beboerne i de 37 tryghedsboliger får adgang til faciliteterne på Tamdrup Centret.

Se mere på Boligforeningen AABs hjemmeside


Billedtekster:

Rejsegildet på de 37 tryghedsboliger var godt besøgt.

Formanden for AAB af 1938, Horsens, Poul Erik Rasmussen.

Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen, Horsens Kommune.

Erik Hansen, rådgiver for bygherren, Boligforeningen AAB.

Direktør i AAB af 1938, Horsens, Steffen Møller Borgbjerg.

Gå til aktuelt