Rejsegilde på 51 nye lejeboliger i Viborg Baneby

Den 24. maj havde Ejegod Ejendomme inviteret håndværkere, rådgivere, arkitekt, de kommende ejere hos Vinding Gruppen og byggeledelsen til rejsegilde for at markere en milepæl på boligbyggeriet i et af de sidste byggefelter i Viborg Baneby. Her opfører Dansk Boligbyg 51 boliger i totalentreprise.

Direktør Jens Jakobsen fra Ejegod Ejendomme havde som bygherre glædet sig til at markere afslutningen på etablering af råhuse og tagkonstruktion. I topaktuel stil havde han til sin tale konfereret med AI-robotten Chat GPT om, hvad et rejsegilde egentligt er for en ceremoni. Robotten svarede bl.a.:

”Rejsegildet er en festlig begivenhed, hvor bygherren, entreprenøren, håndværkere og andre involverede parter samles for at markere milepælen og fejre det hidtil udførte arbejde. Det er en anerkendelse af deres indsats og en opmuntring til at fortsætte det gode arbejde i den kommende fase af byggeriet.”

Jens Jakobsen tilføjede, at han var helt enig med robotten i, at der virkelig er grund til at fejre og anerkende, at byggeriet nu er så langt:

”Jeg synes, at processen har været fantastisk og til et stort 12-tal. For jeg er imponeret både over kvaliteten og forløbet. Det er kun seks måneder siden, vi havde første spadestik. Så det er godt gået, at vi allerede kan holde rejsegilde i dag,” sagde han bl.a.

Han anerkendte også håndværkerne for at knokle i al slags vejr – på trods af frost og ufattelige mængder af nedbør. Et tjek hos DMI viser, at der over de seneste seks måneder har der været 70 dage med frostgrader, og der er faldet ikke mindre end 491 mm nedbør.

”Jeg har i perioden fulgt med i byggeriet stort set hver dag, og jeg har særligt i dage med frost, eller regn eller blæst været imponeret over, at arbejdet er fortsat i ufortrødent tempo. Jeg vil også gerne anerkende projektleder Claus Rønnow Traberg fra Dansk Boligbyg. Han gør hver dag et forbilledligt stykke arbejde på pladsen som projektleder,” sagde Jens Jakobsen.

Fælles historie og tillid gør samarbejdet lettere

Fra Dansk Boligbyg takkede direktør for Dansk Boligbyg Vest, Kris Houmann, både bygherre, rådgivere og håndværkere for det gode og tillidsfulde samarbejde:

”Vi har tidligere bygget 144 boliger til PFA her i Viborg Baneby sammen. Et stort projekt for os – og et stort projekt for Ejegod Ejendomme. Men det blev en god byggesag og et byggeri, som var med til at sætte standarden her i det nye kvarter,” sagde han blandt andet.

”Det er en fornøjelse for os hos Dansk Boligbyg at få lov at fortsætte det gode samarbejde i det projekt, som vi fejrer rejsegilde for i dag. Tillid og en åben dialog er forudsætningerne for, at vi kan løse problemerne og sikre det gode byggeri til tiden og til prisen,” tilføjede Kris Houmann.

Kvalitetsboliger i det centrale Viborg

Fra 2019 til 2021 udførte Dansk Boligbyg en totalentreprise for Ejegod Ejendomme med 144 udlejningsboliger til PFA . Ideen med disse boliger var at påvirke hele Banebyen i en positiv arkitektonisk og kvalitetsmæssig retning. Denne mission gælder også det nuværende projekt med yderligere 51 lejeboliger.

Det aktuelle byggeri er fire, fem og seks etager, inspireret af House of Industry med et let udtryk. To forskudte tagterrasser bliver til glæde og gavn for alle beboerne. Bygningens facade bliver lys, mens altaner, vinduer, murkroneprofiler m.m. får en gylden farve. Indvendigt får bygningen et stort atrium med lysindfald fra store glaspartier og fra et stort tagvindue.

”Med vores byggerier vil vi gerne give de kommende lejere nogle kvaliteter, som de ikke kan finde andre steder. Byggerier står i rigtig mange år, og vi, der bygger, har et ansvar for, at der bygges pænt og ordentligt – og i en god kvalitet,” siger Jens Jakobsen.

Byggeriet af de 51 lejligheder blev påbegyndt i november 2022 og forventes afleveret i marts 2024. Ejendommen er på forhånd solgt til Vinding Gruppen, som bliver udlejere af boligerne.

Fakta om 51 lejeboliger i Viborg Baneby

Projektets omfang: 4.000 m2, 51 boliger

Boligerne: To- og fireværelseslejligheder på ca. 68 m2 og 94 m2, alle med køkken-ø. Lejlighederne har altan, stuelejlighederne har en terrasse

Bygherre: Ejegod Ejendomme A/S

Kommende ejer og udlejer: Vinding Gruppen A/S

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg Vest A/S

Arkitekt: Skala Arkitekter 

Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører 

Gå til aktuelt