Rejsegilde på 56 rækkehuse i Tilst ved Aarhus

Der blev formentlig skrevet verdenshistorie torsdag den 24. juni, da der blev holdt rejsegilde på opførelsen af 56 rækkehuse i Tilst ved Aarhus for bygherren, Calum A/S, Aalborg. Dette fordi rejsegildet fandt sted efter at flere rækkehuse er afleveret og beboere flyttet ind. Forklaringen er Corona-pandemien. Projektet ligger på den tidligere GASA-grund i et kvarter med navnet Blomsterhaven. GASA-grunden er under omdannelse til en ny bydel.

På rejsegildet sagde direktør Jakob Axel Nielsen, Calum A/S bl.a.: -Dagen i dag er en rigtig god dag - ikke mindst fordi vi i dag endelig har fået byggetilladelse til de sidste 45 boliger her. Og naturligvis fordi vi nu, langt om længe kan holde rejsegilde efter udskydelse på grund af Corona-pandemien.

-Der er faktisk tale om en verdensbegivenhed, for jeg tror ikke, at man på noget tidspunkt i historien har holdt et rejsegilde, hvor man samtidig takker for, at I har afleveret bygningerne før tid. Og at lejerne er flyttet ind. Jeg tror simpelthen aldrig nogensinde, at man har holdt et rejsegilde og takket for, at bygningerne er afleveret før tid. Det viser noget om, hvor forsinket vi har været med rejsegildet.

-Der er i hvert fald stor grund til at takke jer for den lydhørhed, I altid har haft overfor bygherre-ønsker. For et byggeri er et dræn i kassen, og jo længere tid der går, jo større bliver drænet. Det er rart at være bygherre, men træls at se på det der dræn i kassen. Så derfor, når det bliver afleveret før tid, og vi tilmed kan få lejere ind, så er det noget, en bygherre rigtig godt kan lide. 

-Og så endda til en ejendom, man tilmed selv skal beholde, så er der også grund til at takke for, at det hele bliver lavet i god kvalitet og uden alt for mange mangler. Så det skal I alle sammen have en meget, meget stor tak for.

-Jeg vil også gerne sige tak til Dansk Boligbyg. Vi kender efterhånden rigtig godt, fordi Dansk Boligbyg har bygget Lindholm Brygge i Aalborg for os, de har bygget vores lejligheder på Eternitten i Aalborg, og de har også bygget rækkehuse på Lindholm Brygge i Aalborg. Og de har også snart bygget 18.000 m2 i fire etaper i Værløse, og lige nu brækker vi arm om 21.000 m2 i Hørsholm. Så det er jo mange og store sager. Og det gør man jo kun, fordi man har tillid til hinanden, og fordi man kan lide det produkt, der kommer ud i den anden ende, sagde han.

-Og så bliver et produkt jo aldrig bedre end de håndværkere, der i den anden ende sætter tingene rigtigt sammen. Så også en stor tak for det. Tak til jer, og for jeres indsats, sagde direktør Jakob Axel Nielsen, Calum A/S, Aalborg.

Gå til aktuelt