Rejsegilde på attraktive boliger i Hørsholm

Den 3. november var flaget og kransen hejst på toppen af den nye bebyggelse, PH Park, som er ved at tage form i Hørsholm. Rejsegildet markerer en milepæl i Calums bestræbelser på at udvikle lækre lejeboliger, som er en meget efterspurgt vare på disse kanter.

De 133 lejeboliger, som Dansk Boligbyg opfører i totalentreprise, certificeres som DGNB-guld, der er den højeste bæredygtighedsklasse inden for byggerier i dag.

Bebyggelsen ligger naturskønt i den tidligere hospitalspark midt i Hørsholm – et område med både en sø, bølgende landskab og store, gamle bøgetræer. Projektet er udviklet af Calum sammen med arkitektfirmaet Kjaer & Richter og MOE Rådgivende Ingeniører. Det er solgt til Sampension, som bliver udlejer af de nye boliger.

Svære fødsler giver de kønneste børn

”Man siger, at svære fødsler giver de kønneste børn,” sagde Jesper Korsbæk som er udviklingsdirektør hos Calum A/S, og tilføjede:

”Jeg er glad for, at vi står her i dag ved en milepæl i byggeriet. Nu kan vi efterhånden begynde at se, at der er noget om det gamle ordsprog. Jeg er sikker på, at bebyggelsen og de omgivende parkarealer vil blive et stort aktiv. Ikke alene for de glade beboere, som flytter ind næste efterår. Men også for kvarteret og byen i øvrigt.”

Han takkede Hørsholm Kommune, arkitekten, rådgiveren og Dansk Boligbyg for det gode samarbejde omkring projektet. Og han roste også de ca. 60 håndværkere på byggeriet for – dag for dag – at frembringe de gedigne og flotte boliger. Efter tre korte og et langt hurra for byggeriet var der traditionen tro varme pølser, lun Cocio kakao og kolde sodavand alle rejsegildets deltagere.

Boliger for alle generationer og familietyper

Visionen med de nye boliger er at virkeliggøre Hørsholm Kommunes ambition om et nyt boligområde med kvalitetsbyggeri og fokus på fællesskaber samt moderne boformer for alle generationer og familietyper.

Projektet består af punkthuse i seks etager med i alt 42 boliger, hvoraf fire er Penthouselejligheder, samt 64 etageboliger og 27 rækkehuse med to eller tre etager. Det samlede etageareal for de 133 boliger er på 13.739 kvadratmeter.

Hertil kommer 7.000 kvadratmeter parkeringskælder, der vil strække sig under og mellem bygningerne i de to byggefelter.

Et gedigent boligbyggeri, som løfter kvarteret og byen

Bebyggelsen opføres i gedigne og slidstærke materialer med teglstensfacade, brudt af et grafisk mønster af tydeligt udskårne store vinduer, der er afstemt af lysbehovet i lejlighederne. Facadernes beklædes i øvrigt med både tegl, zink og skiffer samt på visse dele også lodret træbeklædning.

Indvendigt i boligerne bruges gedigne og robuste materialer med fokus på bæredygtighed. Opholds- og soverum udføres med indbydende, varmt trægulv, der giver komfort og en hyggelig stemning.

Byggeriet afleveres efter planen i sommeren 2023.

Gå til aktuelt