Rejsegilde på Brahes Bakke i Horsens

Torsdag den 13. august var der i Horsens rejsegilde på 72 nye lejeboliger i enkeltstående punkthuse for Pædagogernes Pensionskasse, PBU - et projekt, der populært kaldes Brahes Bakke, tæt på natur, motorvej, golfbane og Bygholm Sø. Projektet omfatter 12 boligblokke med et samlet etageareal på 6.250 m2, og blokkene er i 2, 3 eller 4 etager, placeret på en 20.000 m2 stor grund, købt i fællesskab med Domea og Danhaus, der herefter skal opføre henholdsvis 40 og 30 boliger.

Dansk Boligbyg har udført fælles byggemodning for de 3 grundejere. Alle boliger udstyres med ca. 10 m2 store altaner eller terrasser, og facaderne udføres med forskellige overflader, såsom skifer- og murede facader med forskellige stentyper, mønstre og fugefarver. Til rejsegildet var der "fuldt hus" - dog med behørig afstad, grundet Corona-situationen.

Borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune, sagde bl.a.: - I dag er en fantastisk dag med 72 rejsegildet på nye lækre boliger. Området her blev købt af en tidligere borgmester, og drømmen var at Bygholm skulle konverteres til boligområde – et område med mulighed for at bo for alle, og tæt på byen. Tæt på naturen - boliger til enhver pengepung.

-Han sagde, at boligerne bare skal have nogle store altaner, så man kan sidde og nyde naturen fra sin bolig. Og i dag må jeg sige, at det er ganske imponerende, at man kan lave boligbyggeri, både udlejning og alment med høj, høj kvalitet. Tak til Pædagogernes Pensionskasse, specielt – jeg håber og tror, at vi kan lave samarbejde med jer også, fremadrettet. Det samme gælder for Domea og Danhaus her i området, så hele visionen lykkes. Motorvejen ligger kun 2 minutter herfra. Der kommer en børnehave i området, og der er en skole her, ligesom vi har et idrætsanlæg – og så har vi ”perlen” Bygholm Sø lige nedenfor, et rekreativt område for alle Horsensianere, sagde borgmesteren.

Ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen, PBU, sagde bl.a.: -Vi er rigtig glade for at være med til missionen for hele omårdet, og vi glæder os til, at hele området bliver færdigt. Det har været en lang proces med en besværlig vinter og en corona-virus, men vi holder rejsegilde her i august – ikke mindst fordi I alle herude har knoklet og været parate til at omstille jer til den situation, som vi nu engang er i. I har sørget for, at de første beboere snart kan flytte ind, og dermed løfte visionen for hele området. På vegne af Pædagogernes Pensionskasse kan jeg kun sige tak til jer alle herude på pladsen. Tak til kommunen for en rigtig god dialog og proces hele vejen. Jeg er også rigtig glad for at se de store altaner – dem kommer vi til at glæde os over i fremtiden. Tak også til Domea og Danhaus, der har været en del af processen hele vejen igennem, og ikke mindst tak til Dansk Boligbyg for den effektive og løsnings-orienterede proces og det samarbejde, vi har haft gennem hele perioden. Og tak til Skala arkitekter, der jo har været med til at skabe visionen sammen med os. Og til Kuben Management for et som altid effektivt og godt samarbejde.

Projektchef Jacob Strunge, Dansk Boligbyg a/s sagde bl.a.: - Jeg vil gerne invitere alle håndværkere herop til talerstolen i stedet for at I står og gemmer jer nede bagved (og det blev modtaget med klapsalver!) Rejsegildet er nemlig en tak til håndværkerne for den ydede indsats, indtil der er kommet spær på huset. Og indtil nu har vi haft et værdifuldt samarbejde.

Historisk er området her gammelt. Her har boet folk tilbage i bronzealderen – og kigger man sig omkring, så er der både en langhøj og en gravhøj. Og efter yderligere 3000 år eller mere, så kom der nogle lensmænd, der havde til huse på herregården Bygholm lige her i nærheden. Og det er faktisk dem, der har lagt navn til de enkelte enklaver i det samlede byggeri, der hedder Bygholm Bakker. Vi står så i byggeriet "lensmand Brahes Bakker", og området er altså opkaldt efter ham. 

Tak til jer alle for samarbejdet indtil nu. I har udvist "blod, sved og tårer" – og i denne tid rigtig meget sved. Men vi er nået i mål. Og vi har opfyldt en af borgmester Peter Sørensens visioner, der blev skrevet i udbuddet i 2012, som var: ”Stimulér børn og voksnes nysgerrighed for leg med vand i klitlignende miljø”.

Billedtekster:

Borgmester Peter Sørensen, Horsens

Ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen, Pædagogernes Pension

Projektchef Jacob Strunge, Dansk Boligbyg a/s

Gå til aktuelt