Rejsegilde på Dampmøllen

11. maj var der rejsegilde på boligbyggeriet Dampmøllen i Ringsted. Det er 69 nyopførte almene boliger, som Dansk Boligbyg udfører i totalentreprise for MNV Bolig v/Domea. De almene boliger bygges på Dampmølle-grunden i Ringsted.

Thomas Høtoft fra Domea bød velkommen og udtrykte sin store tilfredshed med byggeriet og det gnidningsfri samarbejde. Mogens Justesen fra bygherren MNV Bolig glædede sig over byggeriets høje kvalitet og var imponeret over, at vi kommer til at aflevere byggeriet to måneder før tid.

Arkitekt Mette Forslev fra H+tnt fortalte om byggeriet, der er udført i høj arkitektonisk kvalitet i røde teglsten og med rødt sadeltag i respekt for Ringsteds arkitektoniske kendetegn. Hun fremhævede også de lyse lejligheders gennemgående opholds- og spisestuer, åbne køkkener og altaner med kig til grønne områder.

Byggeriet bliver færdigt fem måneder hurtigere end planlagt

Projektleder Jacob Rosberg fra Dansk Boligbyg nyder at stå i spidsen for projektet, og han roser samarbejdspartnerne:

”Det er et rigtig rart projekt, som vi kommer til at aflevere før tid. Vi har fået skruet sagen godt sammen, og det kører på skinner. Alle overholder deres aftaler, og der er udvist stor gensidig respekt. Det gælder både Domea, arkitekterne fra H+TNT, Hh Bygge og vores rådgivende ingeniør Oluf Jørgensen A/S.”

”At vi kan aflevere sagen før tid, er særlig imponerende i lyset af den komplekse opstart. Vi kom i gang tre måneder senere end planlagt på grund af forsinket nedrivning, besværlige jordforhold og en langvarig dialog med Region Sjælland og Ringsted Kommune.”

Rejsegildet blev afsluttet med en rundvisning i Dampmøllens prøvelejligheder, hvor byggeriets arkitektur og håndværk fik stor ros. Nu skal vi i gang med det indvendige arbejde, og gartneren kommer om tre uger og sår frøene til et grønt og levende boligområde.

Dampmøllen omfatter 69 familieboliger på 69 til 111 kvadratmeter og et samlet etageareal på 6.471 kvadratmeter. Der var byggestart er 1. februar 2021, og projektet afleveres 30. september 2022. Entreprisesummen er 80 mio. kr.

Gå til aktuelt