Rejsegilde på Markusgården - 73 plejeboliger i Aalborg

I strålende solskin midt i juni var der rejsegilde på Markusgården, 73 centralt beliggende plejeboliger i Aalborg, målrettet demente borgere.

På rejsegildet sagde Lotte Bang, direktør i Vivabolig, der sammen med Aalborg Kommune er bygherre, bl.a.: -Vi er simpelthen bare så stolte af det her byggeri. Det er kvalitet, vi får, og noget vi kan drifte fremadrettet. Det er noget af den bedste placering til et plejehjem, og vi er megastolte over at have fået lov til at bygge det.

-Håndværkerne har gjort et fantastisk stykke arbejde, og en lørdag, hvor jeg var hernede, var der stadig håndværkere på byggepladsen. Og selvom det var en lørdag eftermiddag, nød de det. Jeg hilste også lige på personalet med Tina Olsen i spidsen, og de glæder sig helt vildt til at flytte ind. Det er virkelig dejligt at se et så engageret personale gennem hele processen.

-Viva Bolig har en vision: ”Vi vil gerne gå foran de forreste”, og det har vi fået lov til at gøre her. Bl.a. har vi i byggeriet fået en lydsluse oppe i boligerne, sådan at man kan få frisk luft ind i boligen og samtidig holde lyden ude af boligen. Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre. Tak til Velfac for det samarbejde.

Rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, Jørgen Hein, sagde bl.a.: -Da vi startede den 22. januar forrige år, var det en stor dag på den her gamle Markusgård, der de sidste år havde huset spejderne. Den 11. marts lukkede hele Danmark så ned, og det har især ramt Plejehjemmet Lollandshus, men medarbejderne har klaret det fantastisk godt på Lollandshus, og samtidig været vejledere på dette nybyggeri.

-Jeg har fulgt byggeprocessen, og flere gange tænkt, at det måtte blive ramt af Covid-19. Men nej, derimod er byggeprocessen skredet frem lige så stille. For Dansk Boligbyg var der ikke noget, der hed Covid-19 – nej, der blev bare arbejdet, og det er dejligt, at det er et fantastisk kvalitetsbyggeri. Det er vi meget stolte over. Der er 3.000 m2 grund, og fordelt på fem etager er der 6.000 m2 boliger, 73 demens-venlige boliger.

-Der er mange at takke i dag. Tak til AK Byg, Friis & Moltke og alle I andre, der har været med i planlægningen. Men allermest tak til Dansk Boligbyg, for det er da godt nok fantastisk, at I har kunnet klare det her byggeri på normeret tid med den situation vi har haft. Det synes jeg virkelig er flot. Det er fantastisk flot. Og det ser ud til, at vi er klar til at flytte ind senest den 1. november - det ser vi rigtig meget frem til.

-Tak til alle håndværkerne for dette her fantastiske stykke arbejde. Vi er meget, meget stolte af det, og iøvrigt er Markusgården det første plejehjem af en række på 8-10, planlagt i kommunen fordi vi får så mange ældre borgere. Tak til jer alle sammen for en fantastisk indsats i forbindelse med byggeriet, sagde rådmand Jørgen Hein.

Se mere under Referencer: 73 plejeboliger i Aalborg

Gå til aktuelt