Studiehus for studerende og forskere

Første spadestik til 129 boliger på Helsingforsgade 3-7 i Aarhus N blev taget i strålende solskin af rådmand Bünyamin Simsek, Aarhus Kommune. Halvdelen af boligerne i det nye studiehus er øremærket til ph.d-studerende og postdocs. Den anden halvdel bliver traditionelle ungdomsboliger. Dermed bliver det nye studiehus et levende mix af studerende og forskere. Udover at bidrage til at skabe et godt fællesskab i et spændende studie- og forskningsmiljø, kombinerer projektet moderne arkitektur med de højeste standarder for energi- og miljømæssig bæredygtighed. Målet er en DGNB-certificering i guld samtidig med at der indarbejdes innovative løsninger, som bygger på genanvendelighed og alternativ energiproduktion.

Dansk Boligbyg er totalentreprenør, Adept og Luplau & Poulsen er arkitekter, Niras er rådgivende ingeniør og Opland er landskabarkitekter på projektet.

Det nye studiehus, kaldet "Det Favnende Studiehus" afleveres til bygherren, Boligkontoret Århus i begyndelsen af 2020.

Under det første spadestik var der taler ved Erik Frehr, bygge- og innovationschef i Boligkontoret Århus, Søren Høgsberg, bestyrelsesformand i Boligkontoret Århus, Bünyamin Simsek, rådmand for Magistratafdelingen for Teknik og Miljø, Erik Luplau, arkitekt og partner i Luplau & Poulsen arkitekter, Aarhus, og Morten Homann, direktør i Boligkontoret Århus.

Gå til aktuelt