172 lejligheder på Emil Møllers Gade i Horsens

I totalentreprise for Jens K. Larsen, Horsens by lejligheder ApS, opfører vi 172 lejligheder på "Karetmagerlunden", Emil Møllers Gade 59-69 i Horsens. Projektet, der ialt er på ca.  15.600 etagemeter, omfatter 3 etaper. 

Antallet af lejligheder i de 3 etaper er henholdsvis 59, 89 og 24 - altså ialt 172 lejligheder. Grunden, der ligger i den vestlige ende af Emil Møllers Gade med relation til Vestbyen og det åbne landskab med udsigt til Bygholm og Bygholm Sø, kaldes i "folkemunde" for Lastas-grunden.

Her opføres bygningskroppe som stangbebyggelse i varierende udstrækning og højde. Bygningerne opføres i 4, 5 og 6 etager, hvor de laveste indpasses mellem eksisterende bebyggelse på Emil Møllers Gade.

Bygningernes retning er øst-vestgående, så bygningernes længste facader har retning mod nord og syd. Altanerne forsynes med flytbare lamelskærme, der skydes til side, så man selv bestemmer graden af privathed og lysindfald.

Dermed bliver facaden et dynamisk og varieret element, som er med til at give området karakter og personlighed med et udtryk i bestandig bevægelse.

Midt på grunden etableres en landskabelig "grøn kile" med visuel kontakt til Bygholm Park. Her skabes der naturlegeplads og opholdssteder til fælles brug for beboerne.

Lejlighederne bliver 2, 3 og 4-værelses med et areal på henholdsvis 60,5, 98 og 120 m2.  Første etape blev afleveret i april 2020, anden etape afleveres i maj 2022 og tredje etape i juni 2023.