272 udlejnings-boliger på Katrinebjerg i Aarhus

Dansk Boligbyg a/s er hovedentreprenør på et udlejnings-boligbyggeri med 272 boliger ved Møllevangs Allé og Katrinebjergvej i Aarhus. Boligerne er fordelt på to 14-etagers og ét 6-etagers punkthuse. Under næsten hele grunden er der anlagt P-kælder.

Udlejningsboliger i højeste kvalitet

Facade-elementerne er med teglskaller, og materiale-valget ligger kvalitetsmæssigt over det, man normalt ville benytte til udlejningsboliger. Materialerne er valgt for at give et vist slægtskab til de eksisterende villaer nord for Katrinebjerg. I facaderne er der arbejdet med et varieret og levende udtryk med indbyrdes forskudte vinduespartier og altaner. Tagene er med énsidig hældning, dels for at tilpasse sig de omkringliggende boliger, dels fordi de tekniske installationer er skjult under den skrå tagflade.

Boligbyggeri med alternativt rejsegilde

Støbearbejdet til boligbyggeriet blev påbegyndt i juni 2016, og projektet blev afleveret vi til bygherren den 1. juli 2018 - en måned før planlagt. Første spadestik den 29. juni 2016 var utraditionelt: Mini-modeller af de tre punkthuse blev gravet ned med spade.