29 eksklusive lejligheder på Eternitten i Aalborg

Dansk Boligbyg a/s, Hobro-afdelingen, har omdannet den historiske fabriksbygning, Gavlhuset på den tidligere eternitfabrik i Aalborg til 29 eksklusive lejligheder og to erhvervslejemål på samlet 500 m2 i stueetagen med fællesbetegnelsen "Gavlhusene".

På arealet, hvor der er bygget, ligger en af de ældste bygninger fra den tidligere eternitfabrik. Bygningen er bevaringsværdig, men det har ikke været muligt at skabe et sammenhængende projekt med bygningen som helhed, hvorfor kun facaden er bibeholdt. Byggeriet skiller sig ud ved at de gamle facader er bevaret, kombinerede med oplimede alucobound plader. Et nyt boligbyggeri er altså opført, så den eksisterende facade nu er en del af den nye facade - en udfordrende byggeteknisk proces.

Undervejs i projektet blev der fundet en del levn fra den tidligere fabriksproduktion. En gammel 10 meter dyb muret vandbrønd dukkede således op undervejs inde i bygningen sammen med murede blandekar fra produktionen.
-Ved at blande moderne arkitektur og materialer af høj kvalitet med en over hundrede år gammel bygning opstår et nyt og smukt bygningsværk. Vi bevarer patinaen fra et af Aalborgs særlige industrikvarterer samtidig med, at vi får nye, funktionelle elementer ind i dem. Blandingen af det nye og det historiske skaber liv. Det tror jeg ikke, man bliver træt af at se på, siger adm. direktør Jakob Axel Nielsen, Calum.