Alment boligbyggeri i Horsens på skrånende terræn

Boligerne i denne totalentreprise på et alment boligbyggeri fordeler sig på 8 boligrækker med hver 5 hjem. Hver bolig har sin egen lille have. I byggeprojekt er der opført 2 boligtyper på henholdsvis 85 m2 og 100 m2 (3- og 4-værelses lejligheder) med 30 stk. af de mindste og 10 af de største.

Boligbyggeri med alle nødvendigheder

Grunden har et meget kuperet terræn med et fald på 5 meter diagonalt hen over grunden. Bygningerne holder et stramt og enkelt formsprog, og er opført uden højdeforskydninger inden for den enkelte boligrække, der således står skarpt i det skrånende terræn. I boligrækkernes østgavle er der indrettet et depotrum til hver bolig, ligesom hver række har eget teknikrum, bl.a. med naturgas og solceller. De almennyttige boliger er forsynet med ventilationsanlæg, der sikrer et sundt og behageligt indeklima. Centralt i bebyggelsen er der opført en servicebygning bl.a. med vicevært-faciliteter og fælles overdækket renovationsrum/affalds-ø. Desuden er der anlagt et forsinkelsesbassin til regnvand.

Almennyttige boliger på "et par dage"

Den højteknologiske virksomhed, Danhaus Production A/S i Esbjerg, har stået for arkitektarbejdet i dette byggeprojekt og har leveret alle elementer som færdige moduler. Danhaus lukkede hver bygning på et par dage. Projektet er afleveret til bygherren i maj 2013.