DGNB Guld certificeret autismecenter i Fredericia

For Region Syddanmark opfører vi i et 2.800 kvadratmeter stort Autismecenter i Fredericia.

Byggeriet gennemføres med DGNB Guld certificering, hvilket betyder, at bæredygtighed tænkes ind i alle dele af byggeriet, dets opførelse og den fremtidige drift. 

Centeret består af en boligdel med tre boliggrupper. Desuden bygges tre fritliggende boliger, en centerbygning, et personalehus samt et aktivitetshus, der skal understøtte beboernes daglige aktiviteter. Hele centeret er omkranset af et mangfoldigt og varierende parkanlæg.  

På nær de præfabrikerede badeværelser kommer byggeriet til at bestå af træ fra yderst til inderst. Desuden er centerets indretning fleksibel, så den løbende kan tilpasses til den aktuelle sammensætning af beboere i Autismecenteret. Byggeriet beklædes med resttræ fra produktionen af varmebehandlede profilbrædder i faldende længder. Også disse kan let udskiftes efter behov.

De 21 boliger indrettes på en måde, så de er fleksible over tid. Hver bolig har en lille privat have i nær tilknytning til den private stue, og den enkelte beboer vil få mulighed for at ankomme til sin bolig fra havesiden.

Byggeriet skal opfylde skrappe krav til alle former for indeklima, akustik, efterklangstid, lydisolering, dagslys af hensyn til følsomme beboere, som skal leve et helt liv på Autismecenteret.